# Aktuality

publikováno: 3.10.2022 ÁČKO V LUBNÉ NEZAVÁHALO

Po domácí porážce s Tuchoměřicemi, potřebovali muži znovu naplno bodovat. Lubná, která okupuje poslední příčku tabulky, před zápasem hýřila sebevědomím, ale v zápase již tak sebevědomě nepůsobily. Náš tým prakticky po celý zápas držel otěže hry v rukách, což korunoval třemi vstřelenými brankami a připsal si další tři důležité body do tabulky.

                                                                                                                                                 
TJ BANÍK LUBNÁ           FK HŘEDLE      
9.kolo I.B třídy skupiny A mužů

                                                             1 : 3  ( 1 : 1 )
 
branky: 15.min Marcel Toráč   -   7.min Tomáš Vitner, 61.min Denis Bechner, 84.min Jan Sláma
ŽK: 45.min Milan Polák   -   27.min Denis Bechner
diváků:  80
rozhodčí: Vladimír Stádník - Tomáš Pagáč, Milan Šefara
 
 

sestava TJ Baník Lubná: Dunaj - Andrt, Brabec, Polák (76.min Černý), J. Toráč - Henzély (71.min Kollár), Varyš, Rek, M. Toráč (67.min Kříž) - Vopat, Trejbal (80.min Kokšál)

trenér: Milan Polák

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, Mrázek, Sláma, Somol - T. Vitner (75.min Vodrážka), Kolář, M. Vitner, T. Čuda (90.min J. Vitner) - Sedláček, Bechner

trenér: Jan Sklenář

 

Po domácí prohře s kvalitními Tuchoměřicemi zamířili zelenobílí v 7. kole v rámci krajské I. B třídy teprve ke druhému „rakovnickému derby“ - do Lubné ! Tedy k soupeři, jenž se na rozdíl od Tuchoměřic nacházel na opačném pólu tabulky ! Cíl FKH byl jasný - navázat na dosavadní úspěšné venkovní zápasy a přivézt si domů minimálně bod ! Body už ale nutně potřebovali i domácí, … kteří tomu podřídili doslova opravdu „všechno“ !

Byli to ale hosté, kdo začal utkání mnohem lépe – již v 5. minutě mohl nepřesnou rozehrávku domácího gólmana Dunaje, kterého atakoval Sedláček, potrestat T. Čuda, jehož střela ze 14 metrů si ale místo mezi tyčemi nenašla ! V 7. minutě vybojoval míč Sedláček, do křídelního prostoru uvolnil T. Vitnera, jenž vnikl do šestnáctky a zakončil, … a teč domácího Brabce poslala míč za záda bezmocného Dunaje – 0:1 ! V 11. minutě mohlo být s domácími mnohem hůře, do když se po kombinaci zelenobílých uvolnil v šestnáctce Sedláček, kterého poslal nekompromisním zákrokem k zemi Polák, … jasný pokutový kop ! Ale kdeže, sudí Stádník byl jiného názoru – „karty tak byly tímto rozhodnutím hlavního arbitra pro tento duel jednoznačně vyložené“ ! Ve 13. minutě stačil ještě nebezpečnou střelou prověřit Dunaje Bechner, aby se v minutě 15. po zbytečné ztrátě míče M. Vitnera dostali do brejku domácí, který ukázkově zakončil M. Toráč – 1:1 ! Po této brance vypadli Poddžbánští na několik minut z tempa, nahrávaly tomu i opakované kontroverzní a mnohdy i úsměvné výroky hlavního arbitra. Od 22. minuty to ale byli opět zelenobílí, kdo měl více ze hry, a zatímco domácí se prakticky vůbec k ničemu nedostali, hráči FKH pálili na Dunajovu svatyni ze střední vzdálenosti jednu střelu za druhou – dvě střely Slámy jen těsně minuly tyče a podobně si vedl se svými střeleckými pokusy i Kolář ! Ve 44. minutě „zaujal“ přítomné ještě hodně tvrdý faul domácího hrajícího trenéra Poláka, po němž prověřil Dunaje Bechner.

I do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji hráči FKH, jehož útočné akce brzdily jen nepochopitelné výroky sudího Stádníka. Se střelou aktivního M. Vitnera si poradil Dunaj, tečována rána Bechnera skončila na rohovém kopu. V 55. minutě se do jediné šance druhé půle dostali i Baníkovci, to když si na dlouhý nákop Poláka naběhl za obranu Rek, jenž hlavou pořádně protáhl Bečiroviče, … a z následného rohového kopu to byl opět hlavičkující Rek, kdo mohl poslat domácí do vedení, … mířil ale jen nad branku ! V 60. minutě se vydal na výlet přes čtyři domácí hráče z vlastní poloviny Sláma, kterého až před šestnáctkou doslova sestřelil Andrt, … bez žluté karty ! Opravdový trest ale přišel pro domácí záhy, neboť do míče se ze standardky opřel Bechner a ten zastavila až síť Dunajovy branky – 1:2 ! O dvě minutky později vnikl odvážně do šestnáctky M. Vitner, kterého v jasné gólovce poslal k zemi nekompromisně Polák, …sudí Stádník ale i tentokrát podržel naděje domácích ! O dvě minutky později již musel hlavní arbitr odpískat „malou domů“ Poláka, kterou ukryl Dunaj do své náruče – Bechner ale ze standardky trefil pouze zeď ! O tři minutky později to byl opět Polák, kdo nezpracoval přihrávku svého spoluhráče a na světě byl po akci s chutí hrajícího M. Vitnera a T. Čudy závar, během kterého mohl hned nadvakrát rozhodnout Bechner – bohužel neproměnil ! V 73. minutě vysunul M. Vitner Sedláčka, kterého poslal v šestnáctce k zemi vybíhající gólman Dunaj – penalta ? Ani náhodou ! Naděje domácích tak nadále žila, ale jen do minuty 84., to si na polovině hřiště převzal míč Sláma, ze soupeřových hráčů si udělal slalomové tyčky a následnou ranou z 20 metrů vymetl pavučiny Dunajovy svatyně – 1:3 ! Domácí již neměli na tuto trefu žádnou odpověď a po dvou minutách nastavení si museli kalich hořkosti vypít až do dna.

Utkání „rozhodoval“ rozhodčí Stádník, kterému na lajnách asistovali Pagáč a Šefara.

 

 

Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Zasloužené tři body, kdy jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Jen po inkasované brance, jsme na chvilku vypadli z role, ale i přesto jsme soupeře k ničemu nepustili. Celý tým hrál velmi disciplinovaně a odměnou jsou znovu tři body. Na to, jak se obtížně formovala sestava na tento zápas, tak musím před klukama smeknout. David Mrázek na začátku týdne dostal angínu, ale přesto se v pátek nechal uschopnit, aby týmu pomohl. To samé Honza Sláma, který nebyl stále zdaleka stoprocentně fit, tak tým nenechal ve štychu. I tohle vytváří atmosféru v kabině a my v sezóně vystupujeme jako tým a to nám přináší body. Teď potřebujeme doléčit a dobře se připravit na Vraný, které zatím šlape velmi dobře. 

M. Sláma : Hráli jsme na Kladensku ve Lhotě, v Hostouni, v Libušíně, doma s Tatranem, Švermovem a Tuchoměřicemi, … a vše bylo OK, vše proběhlo tak, jak by mělo v těchto soutěžích probíhat. Bohužel, v 7. kole tomu tak již nebylo – v Lubné jsme museli bojovat nejen proti domácímu mužstvu, ale zejména proti jednostranně a tendenčně pískajícímu sudímu Stádníkovi ! Jestli se chtějí Lubeňáci prát o záchranu takovýmto způsobem, pak je mi jich moc líto, … máme mezi hráči, funkcionáři, ale i fanoušky Lubné mnoho kamarádů, a o to víc, byl tento „příběh“ smutnější. Bylo zde i poměrně dost naprosto nestranných fandů z jiných klubů, kteří nám dali jednoznačně za pravdu. Určitou satisfakcí pak byly pro naše hráče alespoň pozápasové omluvy ze strany některých objektivních domácích hráčů a fanoušků. Celkově to bylo ale pro mě obrovské zklamání. Ale k zápasu – pominu-li nekompletní Tatran, hráli jsme zatím jednoznačně proti nejslabšímu celku soutěže. Hráče jsme na „možný scénář“ utkání upozorňovali, hráli disciplinovaně - i když to bylo někdy hodně těžké - a soustřeďovali se pouze jen a jen na hru, v prvním dějství jsme šli do vedení, a kdyby sudí Stádník odpískal v náš prospěch učebnicovou penaltu, kterou viděli všichni přítomní, jen ne on, nebylo co řešit. Místo toho domácí po rychlé kombinaci a pěkném zakončení vyrovnali. Po této brance jsme sice vypadli na několik minut z tempa, ale zbytek celé první půle patřil nám, měli jsme tam mnoho střel ze střední vzdálenosti, bohužel bez efektu. Ve druhé půli se domácí kromě hlavičky Reka prakticky na nic nezmohli, jen bránili svoji polovinu a hlavní arbitr jim odpustil minimálně ještě jednu penaltu. Naši hráči byli aktivnější a rozdíloví hráči nakonec rozhodli o naší zasloužené výhře. Bereme tak „zlaté“ tři body, domácím nezůstalo nic, …vlasně jo, … z ostudy kabát.

Foto 1