# Aktuality

publikováno: 3.10.2021 I LIŠANY SI ODVEZLY PŮLTUCET

Potřetí za sebou nastříleli muži v Traverza aréně svému soupeři půltucet branek. Potřetí v sezóně navíc udrželi čisté konto a po osmém kole tak stále drží první místo v tabulce. Spolu s nimi pomalu odskakují zbytku tabulky ještě týmy Kněževse a Roztok.

 

                                                                                                                                                   
       FK HŘEDLE              SK LIŠANY
8.kolo okresního přeboru muži

                                                             6 : 0  ( 3 : 0 )
 
branky: 4.min Dominik Rais, 25.min Jan Sláma, 26.min Denis Bechner, 55.min David Zilcher, 80.min Jan Sláma, 88.min Martin Vitner
ŽK:
diváků:  110
rozhodčí: Martin Tichý - Hanuš Minařík (laik), Václav Švelch (laik)
delegát:

sestava FK Hředle: Koláček - Rais, Somol, Amauwah, Žihla (53.min Kroupa) - T. Vitner (53.min Zilcher), Sláma, David Minařík (22.min Hladký), T. Čuda - A. Vitner (71.min M. Vitner), Bechner

trenér: Jan Sklenář

 

sestava SK Lišany: Z. Řepka - V. Hamouz, L. Řepka, Haifler, Hanzl - Krůta, Medřický, Šutera, Ledvinka - Hrbek, Roušavý

trenér: Václav Švelch

Po famózním nedělním obratu na rakovnickém Tatranu a po úterním postupu do finále okresního poháru v Lišanech přivítali zelenobílí v Traverza aréně stejného soupeře, se kterým se v úterý utkali v semifinále poháru – SK Lišany !

Hosté dorazili do Hředel pouze s 11 hráči a od úvodních minut se soustředili na hlubokou defenzivu, … v té se ale první vážná trhlina objevila již v 5. minutě ! A to ještě v 1. a ve 3. minutě nevyužili své příležitosti A. Vitner s Bechnerem. Ve zmiňované 5. minutě potáhl míč po straně T. Čuda, centr poslal do šestnáctky, míč sklepl T. Vitner k Raisovi a bylo to – 1:0 ! Rychlý zásah do lišanské taktiky ! V 7. minutě uvolnil čerstvý střelec Rais Bechnera, jenž se sice vyhnul třem protihráčům, ale jeho střelecký pokus odvrátil Z. Řepka. Poté následovala herní pasáž, ve které se zelenobílí svému soupeři přizpůsobili, chyběl pohyb, rychlejší rozehrávka a lepší řešení finálních přihrávek – i přesto se Poddžbánští do několika příležitostí dostali – T. Vitner, T. Čuda a B. Amauwah ovšem mezi konstrukci tří tyčí nemířili ! Ve 20. minutě se dostali do první a současně i poslední příležitosti hosté, ta ovšem stála za to ! Roušavý se uvolnil v křídelním prostoru, vnikl ze strany do šestnáctky a přízemní střelou orazítkoval i díky jemnému zásahu gólmana Koláčka tyč hředelské svatyně ! Za dalších pět minut už ale bylo rozhodnuto. Nejprve ještě A. Vitner nastřelil po rohovém kopu hostujícího obránce, z dalšího rohu, který rozehrál Hladký nakrátko na Slámu, už ale udeřilo, Sláma se v šestnáctce vyhnul L. Řepkovi a přízemní střelou prostřelil jeho bratra Z. Řepku v lišanské brance – 2:0 ! V Traverza aréně ještě ani nedozněl z ampliónu vítězný chorál a zelenobílí se radovali znova – Bechner si za šestnáctkou připravil míč ke střele a tu nasměroval přímo do protipohybu bezmocného Z. Řepky – 3:0 ! Ve 30. minutě se ale lišanský gólman vyznamenal, když po přesné uličce T. Vitnera zlikvidoval samostatný nájezd A. Vitnera ! V minutě 35. se po rohu nedokázali gólově prosadit ze slibných šancí Rais a ani Bechner. O minutku později viděla celá Traverza aréna – a to včetně hostujících hráčů a fanoušků – jasný faul Šutery na Slámu v pokutovém území, … jen sudí Tichý jasnou penaltu nepochopitelně nepískal ! I 43. minuta patřila domácím, to když Bechner ukázkově vysunul Hladkého, jenž přehodil vybíhajícího Z. Řepku, … bohužel i branku !

Druhé dějství začalo tak, jak skončilo to první. Na straně FKH se rodily další šance, Rais a ani ve dvou případech Bechner si ale na Z. Řepku nepřišli. V 53. minutě připravil Sláma parádní uličkou tutovku A. Vitnerovi, jenž první pokus nasměroval do vybíhajícího Z. Řepky a následnou dorážkou lekce olízl tyč lišanské branky ! V 55. minutě našel svým přesným centrem Bechner naběhnutého Zilchera a ten už si věděl rady – 4:0 ! O tři minutky později se na arbitra Tichého zlobili fanoušci domácího tábora, T. Čuda vysunul A. Vitnera, jenž se i přes nedovolené atakování dostal až ke gólovému zakončení, … výhoda – nevýhoda, … gól neplatil ! V 62. minutě si se Slámovým tvrdým zakončením poradil Z. Řepka ! V minutě 65. se zrodila první a současně i poslední příležitost hostů, odvážný průnik Hamouze ale vedl pouze k rohovému kopu ! Pak už se mohl duel přejmenovat na FK Hředle versus Zdeněk Řepka ! V 66. minutě vybojoval A. Vitner míč právě na váhajícím Z. Řepkovi, … to, co ovšem postupně během několika vteřin neproměnili Sláma, Bechner a T. Čuda, … bylo do nebe volající ! V 70. minutě našel načechraným centrem T. Čuda Zilchera, jenž tentokrát mířil – naštěstí pro Lišany – pouze do tyče ! V minutě 72. byla k vidění podobná akce, jen s jinými aktéry – centroval Kroupa, zakončoval A. Vitner a perfektní zákrok vytasil Z. Řepka ! V 74. minutě obral na polovině hřiště o míč L. Řepku Bechner, v samostatném nájezdu si ale vylámal zuby na Z. Řepkovi. A když o minutku později nedokázal zužitkovat přesný Bechnerův pas v brejku ani Hladký, zdálo se, že gólový účet již bude konečný ! V 77. minutě se do lišanského gólmana zatím jen zastřeloval dorostenec M. Vitner, následnou dorážku poslal Bechner pouze vysoko do ochranné sítě ! V minutě 80. předvedli zelenobílí po ose Bechner – Hladký – Sláma pohlednou, přímočarou akci na jeden dotek, která byla odměněna zásahem číslo pět – 5:0 ! Vzápětí procedil T. Čuda míč pod tělem brankáře Z. Řepky, meruna se ale dokutálela mimo tyče ! Poslední slovo tak měl v 89. minutě střídající dorostenec M. Vitner, jenž se v šestnáctce dostal k míči a po kličce jednomu ze svých protihráčů chladnokrevně zavěsil – 6:0 !

Hlasy po utkání:

M. Sláma: Tady není moc co hodnotit, prakticky celý zápas se hrálo na jedné polovině a bylo jen otázkou, kolik tento jednostranný duel skončí. Byly to povinné body proti soupeři, jenž se aktuálně pere s velkou marodkou. Nyní už se ale musíme dobře připravit na Pustověty.

J. Sklenář: Většinou nás dokáží Lišany trápit více, ale problémy se sestavou nám cestu ke třem bodům zcela ulehčily. K hodnocení toho tak příliš není. Spíše mě mrzí hodně mizerná koncovka a zhruba 50% prvního poločasu, kde jsme se zcela přizpůsobili tempu soupeře a nebyl to žádný kvalitní výkon. Teď nás čekají těžká utkání venku a  doma si nesmíme dovolit ztrácet. 

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: https://fkhredle.rajce.idnes.cz/FK_Hredle-SK_Lisany%2C_02.10.2021%2C_6_0/

Foto 1