# Aktuality

publikováno: 15.5.2023 ÁČKO OPĚT ZTRATILO

Téměř po měsíci mohli natěšení fanoušci FKH vidět domácí hráče „v akci“ opět v „Traverza aréně“, kam v rámci 24. kola krajské I. B třídy zamířila k regionálnímu rakovnickému derby Mšec ! 145 platících diváků ale nakonec odcházelo z Traverza arény s hodně smíšenými pocity. Velmi „slaboučké představení“ domácích hráčů z první půle poznamenalo celý duel, za konečný bod tak mohli být zelenobílí víc než rádi rádi !

 

                                                                                                                                                    

FK HŘEDLE        TJ SOKOL MŠEC
24.kolo I.B třídy skupina A mužů
                                                             2 : 2  ( 0 : 2 )
 
branky: 52.min David Mrázek, 66.min Denis Bechner   -   24.min Jiří Kapek, 32.min Roman Kapek
ŽK: 40.min Adam Vitner, 60.min Martin Vitner  -  67.min Radek Soukup, 70.min Jiří Kapek, 73.min Jakub Kučera
ČK: 79.min Jakub Kučera
diváků:  145
rozhodčí: Jakub Fejfar - Tomáš Brožek, Petr Bohatý
 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc (63.min Vodrážka), Mrázek, Sláma, Somol (46.min Rais) - T. Vitner, T. Čuda (29.min David Minařík), M. Vitner, Sedláček ( 84.min J. Vitner) - A. Vitner, Bechner

trenér: Jan Sklenář

sestava TJ Sokol Mšec: Doubrava - Janoušek, Neužil, J. Kapek, Heller - Cába, Kučera, Soukup, Říčka - L. Skoupý, R. Kapek

trenér: Jiří Sýkora

 

Když již v 5. minutě propadla celá defenzíva FKH a L. Skoupý po obhození Pelce doslova zazdil ze 7 metrů megašanci, mohli si mnozí fanoušci myslet, že půjde jen o ojedinělou hostující příležitost. Opak byl ale pravdou ! V 10. minutě ohrozil nebezpečnou křižnou střelou branku Bečiroviče Heller a o dvě minutky později pálil opět hodně nebezpečně z hranice šestnáctky prozměnu Říčka, ... z následného rohového kopu zakončoval mimo tyče Soukup. A byl to opět Říčka, kdo v minutě 17. pálil hodně povedeně, ... pro FKH naštěstí jen mimo tyče ! Na hřišti bylo v této fázi utkání jen jedno mužstvo, žlutomodří dostávali od domácích hráčů tolik prostoru, že si na hřišti dělali, co chtěli ! Ve 24. minutě tak dostala převaha hostujícího mužstva i zaslouženou odměnu, to když se po rohovém kopu prosadil Pelcem nedůrazně pokrytý J. Kapek - 0:1 ! Až poté ohrozili branku soupeře vůbec poprvé i domácí hráči, se střelou A. Vitnera si ale Doubrava ve spolupráci s Neužilem poradili. Obraz hry se ale tímto vůbec nezměnil, pasivní domácí jen přihlíželi aktivní hře soupeře a druhý gól byl na spadnutí. A ten také záhy i přišel J. Kapek se na straně velkého čtverce uvolnil a osamocený R. Kapek rozvlnil Bečirovičovu síť podruhé - 0:2 ! Odpověď zelenobílých byla opět jen jednorázová, individuální průnik Bechnera a jeho zakončení „levačkou“ skončilo pouze na tyči Doubravovy svatyně ! V minutě 39. mohli zelenobílí inkasovat potřetí, R. Kapek totiž dostal v šestnáctce k zakončení tolik prostoru, že se snad musel i bát ! „Javorův“ parádní zákrok ale další gólové odskočení soupeře nedovolil ! O dvě minutky později to byl opět R. Kapek, kdo naprosto osamocený na zadní tyči zakončil hlavou rohový kop žlutomodrých, ....do tyče !! Poté již sudí Fejfar z pohledu FKH „poločas hrůzy“ zakončil !

Do druhého dějství vstoupili zelenobílí přece jen aktivněji a již v 50. minutě pálil po akci Slámy z hranice šestnáctky hodně povedeně, ale bohužel jen nad branku M. Vitner. O dvě minutky později byl střelec z předchozí akce faulován, T. Vitner poslal ze standardky do šestnáctky načechraný centr a D. Mrázek se hlavou svým premiérovým gólem za FKH do sítě svého „bývalého klubu“ nemýlil 1:2 ! V 59. minutě již mohlo být vyrovnáno, tísněný A. Vitner si ale v gólovce na Doubravu nepřišel ! Hosté už se v těchto okamžicích soustřeďovali spíše na obranu, kouskovali hru a spoléhali zejména na brejkové situace. V 66. minutě vyvezli zelenobílí rychle míč ze své poloviny, A. Vitner vysunul při postranní lajně rozeběhnutého Bechnera, jenž si to zamířil do šestnáctky a pod padajícím Doubravou vyrovanal - 2:2 ! Zelnobílí v této fázi utkání „uvadajícího“ soupeře již přehrávali, Dav. Minařík hlavičkoval po rohu mimo tyče a střela Bechnera ze standardky skončila pouze ve zdi ! V 74. minutě to mohl být po akci bratří Kapků ale Jurgovski, kdo mohl poslat do vedení opět hostující tým Javor byl ale proti !! S blížícím se koncem rostla i „nervozita duelu“, množily se osobní souboje a oboustranné individuální roztržky. V 79. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující kapitán Kučera a domácím se tak naskytla příležitost výsledek duelu obrátit ! A nejblíže k tomu měl po akci Sedláčka A. Vitner v minutě 81., Doubrava ale opět své spoluhráče podržel ! A byl to opět A. Vitner, kdo se mohl v nastavení po přesném centru Slámy za soupeřovu obranu gólově prosadit, proti ale tentokrát byli Doubrava společně s Neužilem ! Krátce nato sudí Fejfar duel ukončil !

Utkání rozhodoval rozhodčí Jakub Fejfar, kterému na lajnách asistovali Tomáš Brožek a Petr Bohatý.

 

 Hlasy po utkání:

J. Sklenář:  Jsem hodně, ale hodně nas..... To co nás provází celou jarní část bylo dnes několikrát násobeno. Zcela promrhaná první půle, kde nesplníme vůbec nic z toho, co si řekneme. Nezodpovědnost při obsazování hráčů, neochota podstoupit cokoli navíc a kolikrát zbytečné zkoušení hrát až příliš individuálně. Toto nás provází celé jaro. Druhý poločas byl o něco lepší, mohli jsme klidně i zvítězit, ale buďme soudní. Protože o poločase jsme mohli prohrávat mnohem vyšším rozdílem. Čeká nás Braškov, tedy přímý souboj o třetí místo a tam budeme muset již předvést zcela odlišný výkon než na jaře.

M. Sláma : Jsem hodně zklamaný, bohužel už poněkolikáté ! První půle byla z naší strany to nejslabší, co jsme doma během celé soutěže předvedli a kdybychom prohrávali 5:0, nemohl se nikdo divit. Jak už jsem mnohokrát uvedl, nejsme na hřišti nikde, ... útočíme maximálně ve třech lidech a směrem dozadu máme obrovské mezery. Neobsazujeme hráče, případně k nim přistupujeme velmi pozdě, ti pak mají na hřišti tolik prostoru, že si dělají, co chtějí. Z naší strany to byl totální chaos, chyběla organizace hry, vzájemná komunikace. Snahu hráčům nelze upřít, ale to je na tuto soutěž prostě málo ! Druhé dějství již bylo o něco lepší, hráči chtěli s výsledkem něco udělat, nevím ale jestli to bylo naší zlepšenou hrou nebo tím, že soupeř pomalu odcházel v každém případě, bod za remízu je pro nás z domácího duelu hodně málo, v tomto utkání ale měl vzhledem k průběhu utkání cenu zlata. Čeká nás víc než těžký duel na Braškově a já věřím, že hráči, kteří dostanou od trenéra prostor, toho využijí k mnohem lepšímu výkonu. A ještě k sudím bylo to klasické derby, v závěru s emocemi, které k tomu patří. Hráči to v poslední dvacetiminutovce hlavnímu arbitrovi příliš neusnadňovali, ten ale celý duel zvládl velmi solidně.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: https://fkhredle.rajce.idnes.cz/FK_Hredle-Tj_Sokol_Msec,_2_2,_14.05.2023

 

fotogalerie od Davida Svobody: https://eu.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/9789108

Foto 1