# Aktuality

publikováno: 20.5.2024 ÁČKO PO PĚTI ZÁPASECH BODOVALO - BOD JE ALE MÁLO

   Po pěti vysokých porážkách v řadě zajížděli zelenobílí se snahou napravit si hodně pošramocenou reputaci a případně si i částečně vrátit ztracenou sebedůvěru na hřiště třetiligové Hostouně, kde poměřili síly s tamní rezervou, které patřilo před utkáním v tabulce až předposlední místo. Duel, jehož úroveň odpovídala postavení obou mužstev v tabulce, příliš fotbalové krásy nenabídl. Nikdo se tak nemohl ani divit, že se fanoušci obou táborů nedočkali žádné branky, nutno ale dodat, že blíže k vítězství měli přece jen Poddžbánští …… .

 

                                                                                                                                     
TJ SOKOL HOSTOUŇ "B"                   FK HŘEDLE
25.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
0 : 0  ( 0 : 0  )
 
branky: 
ŽK: 
diváků:  40
rozhodčí: Matyáš Starý - Jiří Šmejkal, Ondřej Bekešský
delegát FA:  
 

sestava TJ Sokol Hostouň "B": Valín - Motlík, Milota, Kovalchuk, Kokhasn, Feitinger, Potužník, Hlava, Vojcickyj, Zíka, Hlaváček

trenér: Jiří Kubát

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Smutný (63.min Malecký), J. Vitner, David Minařík (85.min Brož), Sedláček (52.min Sahaidak) - T. Vitner, M. Vitner,  T. Čuda, Daniel Minařík (46.min Hornof) - Bechner, A. Vitner

trenér: Josef Petráš

 

Úvodní minutky patřily dle očekávání domácím hráčům, kteří svoji počáteční převahu vyjádřili hodně nebezpečnou střelou Feichtingera. V průběhu dalších minut se ale hra v poli začala vyrovnávat, na míči byli sice stále více domácí, hráči FKH ale zlobili brejkovými situacemi, kterým ovšem chybělo kvalitnější řešení ve finální fázi. Na další příležitost si tak přítomní fanoušci museli počkat až do minuty 23., kdy si dalekonosný a hlavně přesný pas M. Vitnera zpracoval na hranici šestnáctky T. Vitner a svojí „levačkou“ poslal míč - bohužel - jen nad branku Valína ! Akce parádní, chybělo jen zakončení ! V dalších minutkách kontrovali domácí dvěma střelami mimo branku a hlavičkou Kokhana, … o „gólovkách“ se ale rozhodně mluvit nedalo. A protože „neslaně - nemastně“ dopadla i standardka FKH z minuty 38., více toho oboustranně velmi nevýrazné první dějství nenabídlo.

     I v úvodu druhé půle hráči FKH zaspali, to když v minutě 46. nechali po rohovém kopu na zadní tyči zcela osamoceného Motlíka, jenž se možná ještě teď diví, že nedokázal míč „uklidit“ do sítě ! Od 60. minuty začali mít herně - ale i co se počtu šancí týká - navrch hráči z Poddžbánska. Vše odstartovala „jedovatá“ střela M. Vitnera nad Valínovu branku. V 66. minutě vysunul uličkou M. Vitner do brejku A. Vitnera, jenž - bohužel - ze své parkety síť nerozvlnil, v cestě stálo břevno Valínovy svatyně ! A po gólu volala i další akce FKH po ose Čuda - Bechner - Sahaidak, ani tentokrát se ale „neurodilo“ ! A když následnou akci Bechnera s Čudou ukryl do svých rukavic Valín, přišly i šance na druhé straně. Motlíkův tvrdý pokus z brejku odvrátil Bečirovič na roh a Vojcickyj pálil po narážečce z tutové pozice naštěstí pro FKH pouze nad branku ! V 85. minutě vysunul Malecký do křídelního prostoru Bechnera a Čuda nastřelil se strany pouze gólmana. Největší „megatutovka“ utkání na sebe nenechala dlouho čekat, v minutě 87. unikl po křídle Bechner, jehož přihrávku do šestnáctky již mohl střelecky zužitkovat Malecký, místo zakončení ale šikovně prostrčil míč na Čudu, na kterého doslova „zívala“ zcela odkrytá branka, hředelský kapitán ale nepochopitelně z pěti kroků míč zvedl a orazítkoval opět jen břevno Valínovy branky ! To se prostě musí dávat ! Trest mohl přijít záhy, naštěstí ani Feichtinger nepálil v 90. minutě z výtečné pozice přesně, … to by byla krutá lekce ! V nastaveném čase zahrávali hráči FKH ještě tři po sobě jdoucí rohy, a protože místo v síti si nenašla ani hlavička Maleckého, hlavní arbitr následně duel, ve kterém branka nepadla, ukončil.

    Utkání rozhodoval rozhodčí Matyáš Starý, kterému na lajnách asistovali Jiří Šmejkal a Ondřej Bekešský.

 

Hlasy po utkání:

M. Sláma : V nadsázce zde mohu konstatovat, že jsme do Hostouně dorazili s naším dorosteneckým týmem, který doplnili zbývající zdraví hráči „A“ týmu. A kluci, kteří dopoledne odehráli svůj duel s Kročehlavy, si nevedli vůbec špatně. Utkání se soupeřem, který do utkání neposlal žádného hráče ze svého „A“ mužstva, bylo poměrně vyrovnané, k vidění bylo na obou stranách poměrně dost nevynucených chyb, bylo prostě znát, že proti sobě hrají mužstva ze spodku tabulky. Bezbranková remíza je nakonec asi spravedlivá, byť jsme měli k vítězství blíže, … stejně tak jsme ale mohli nakonec i prohrát. Každopádně po pěti prohrách v řadě bereme zisk bodu pozitivně. Teď mají hráči týden na to, aby se dali zdravotně do kupy a připravili se na derby s Lány.

Foto 1