# Aktuality

publikováno: 13.5.2024 ÁČKO PROTI LÍDROVI Z KRIZE NEVYSTOUPILO

   Po pětigólové prohře ve Švermově přivítal zraněními zdecimovaný tým FKH suverénního lídra tabulky z Dobrovíze. Dalo se tak očekávat, že si zelenobílí na své konto připíší další prohru - tentokrát již pátou v řadě ! Po předchozích „debaklech“ se ale spíše čekalo na to, kolikrát bude „Javor“ lovit míč ze své sítě ! Nakonec to bylo podobně jako ve Švermově pětkrát !   

                          

                                                                                                             
FK HŘEDLE              TJ SOKOL DOBROVÍZ
24.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů

1 : 5  ( 0 : 1 )  

branky: 89.min Michal Malecký   -   17.min David Karfík, 68.min Petr Faigl, 71.min Daniel Novák, 78.min Jakub Krupička, 82.min Radek Soukup

ŽK: 9.min Daniel Minařík, 35.min Tomáš Čuda, 69.min David Minařík, 77.min Ondřej Sedláček

diváků: 100

rozhodčí: Jan Zíka - Lukáš Hájek, Martin Šteberl

delegát FA: Michal Chyba

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Čapek (62.min Sahaidak), J. VItner, Dav. Minařík, Sedláček - Dan. Minařík (69.min Malecký), T. Čuda (72.min Smutný), M. Vitner, Šmíd - A. Vitner, Pelc

trenér: Josef Petráš

sestava TJ Sokol Dobrovíz: Švéda - Karfík, J. Krupička, Knotek, Vosáhlo - Bejbl (58.min Trnka), Weis, Bouška (58.min Fábry), Novák (79.mi Eliáš) - Faigl (76.min Soukup), Racocha (79.min Vosáhlo)

trenér: Jakub Hanuščík

   Od prvních minut byli hosté více na míči, kombinací se tlačili na polovinu FKH a hledali cestu, jak dostat míč do branky Bečiroviče. Výsledkem jejich snahy během úvodní čtvrthodinky byla ale pouze nepřesná střela Boušky. To zelenobílí, ačkoliv se věnovali spíše v defenzivě, zahrozili hned dvakrát – nejprve prosvištěla solidní střela Pelce kolem Švédovy tyče, aby o několik okamžiků později vyrazil dobrovízský gólman špičkou kopačky míč z brejkové situace A. Vitnera, kterému tuto příležitost připravili Dav. Minařík s Pelcem ! Místo zelenobílé radosti ale udeřilo - bohužel - na straně druhé, to když Sedláček vhodil aut „Javorovi“ tak „složitě“, že z toho byl naprosto zbytečný roh, který Javor vyrazil pouze na hlavu Karfíka a bylo „vymalováno“ – 0:1 ! V minutě 27. vhodili prozměnu hosté rychlý aut na Nováka, jenž snadno vnikl do otevřené šestnáctky domácích a podél Bečiroviče servíroval tutové zakončení pro Racochu, který ale ze dvou kroků nepochopitelně minul - … i „mistr tesař se prostě někdy utne“ ! I následující minuty byly ve znamení převahy hostujícího celku, ta ale nebyla i díky snaživé hře domácích, tak výrazná, jak by se čekalo – za zaznamenání tak stály pouze nepřesné střely Racochy a Faigla. Domácí mohli kontrovat až po faulu na M. Vitnera v minutě 42. standardkou Dana Minaříka z 19 metrů, střela našeho dorostence ale neměla ani zdaleka gólové parametry ! Celkově ale nebylo první dějství ze strany FKH špatné.

Ani druhé dějství - co se týče držení míče a převahy – žádné změny nepřinášelo a hodně dlouho se neměnilo ani skóre. Do 60. minuty musel „Javor“ nejprve prokázat kvality po střelách Boušky a Racochy, aby záhy ve spolupráci s Čapkem zlikvidovali zatím největší příležitost druhého dějství – Fábry a ani dorážející Trnka neuspěli ! Držet nadějný výsledek dokázali zelenobílí s lídrem tabulky až do minuty 68., kdy si na zadní tyči naskočil na centr Faigl a nikým neatakován hlavou pohodlně skóroval – 0:2 ! A bylo „tradičně“ po výkonu FKH ….., v 71. minutě „namazal“ Bečirovič svojí rozehrávkou přímo na nohu Nováka a ten nekompromisně trestal – 0:3 ! A v minutě 79. to už bylo 0:4, Krupička totiž dostal v šestnáctce tolik prostoru, že netrefit snad ani nešlo ! A když o další dvě minutky později dostal přesný pas za obranu Soukup a svojí tutovkou nepohrdl – 0:5, nebylo, co řešit ! Katastrofální čtvrthodinkou totálně zpražení domácí již čekali jen na závěrečný hvizd, a protože podobně nakládali se zbytkem hrací doby i hosté, využil jejich slabší koncentrovanosti v minutě 89. M. Malecký, jenž podél Švédy zaznamenal čestný úspěch zelenobílých – 1:5 ! V minutě 90. se mohl hředelský dorostenec zapsat do listiny střelců ještě jednou, to by ale musel lépe zužitkovat tutovku, kterou mu připravil A. Vitner, … nestalo se. Následně velmi dobře pískající sudí Zíka duel ukončil.      

    Utkání rozhodoval velmi dobře rozhodčí Jan Zíka, kterému na lajnách asistovali Lukáš Hájek a Martin Šteberl. Delegátem utkání byl pan Michal Chyba.

 

  

 Hlasy po utkání:

M. Sláma :Nečekal jsem zázrak, ale první dějství nebylo tak špatné. Pak si v rozmezí necelých 15 minut necháme nasázet další čtyři branky a výsledek je takový, jaký je. Pokud se nám uzdraví hráči základu, chtěli bychom ve zbývajících pěti kolech ještě nějaké body uhrát. Současně již budeme konsolidovat mužstvo na příští sezónu.  

Foto 1