# Aktuality

publikováno: 13.11.2023 ÁČKO VEZE Z BRAŠKOVA BOD - MOHLY BÝT I TŘI

K poslednímu podzimním duelu zajížděli zelenobílí do Braškova, kde na ně čekal „šestnáctibodový“ soused v tabulce ! Pomyslná bitva o „šest bodů“ nakonec vítěze neměla – zelenobílí si tak z Braškova odvezli domů cenný bod, … ke třem ale nebylo rozhodně daleko !

 

                                                                                                                   
SK BRAŠKOV                  FK HŘEDLE
2.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
2 : 2  ( 1 : 2  )
 
branky: 34.min Josef Brodský, 79.min Josef Brodský  -  18.min Jan Sláma, 22.min Adam Vitner
ŽK: 31.min Jan Zábranský, 68.min Matěj Krovoza, 86.min Václav Šimáček  -  37.min Ondřej Sedláček, 82.min Tomáš Vitner
diváků:  95
rozhodčí: Jakub Ladislav - Václav Petýrek, Jaroslav Špaček
delegát FA: Václav Kvasnička
 

sestava SK Braškov: Vošmík - Zábranský, Šimáček, Osvald, Urban (61.min Repaský) - Hodousek, Přichystal, Brodský, Nejedlý - Krovoza, Veselý

trenér: Martin Šalamoun

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, Mrázek, David Minařík, J. Vitner  - Daniel Minařík (73.min Malecký (90+2 min Sahaidak)),Sedláček, Sláma, T. Vitner - A. Vitner, Bechner

trenér: Jan Sklenář

Úvodní minutky sice patřily domácím hráčům, kteří z počáteční aktivity vytěžili po křídelních akcích dvě pološance, tu největší si ale vytvořili v 8. minutě hosté, A. Vitner ovšem kombinaci Slámy s Bechnerem v gól nepřetavil ! Pozitivem této neproměněné gólovky ale byla změna aktivity, ta se najednou přenesla na kopačky zelenobílých – v 16. minutě sice ještě gólman Vošmík vyboxoval do bezpečí tvrdou střelu Bechnera ze standardky, o dvě minutky později se ale hráči FKH již radovali ! To když si na precizně zahraný rohový kop T. Vitnera naskočil nejvýše Sláma a hlavou poslal FKH do vedení – 0:1 ! Jen o minutku později zahrávali hosté další rohový kop, tentokrát z druhé strany a „repeté“ bylo hodně blízko, Sláma ale tentokráte mířil hlavou jen těsně vedle ! V minutě 22. našel Sláma do křídla rozeběhnutého Dana Minaříka, na jehož přesný centr si naskočil nejvýše tentokrát A. Vitner, který hlavou s přispěním Vošmíka a jeho pravé tyče poslal zelenobílé již do dvoubrankového vedení – 0:2 ! Ve 25. minutě to byl prozměnu Bechner, kdo pořádně protáhl střelou z rohu šestnáctky Vošmíka ! Domácí mužstvo probudila ke zvýšené aktivitě až střela „exligisty“ Brodského z dobrých 28 metrů, ta si ale místo mezi tyčemi nenašla. Ve 34. minutě se podařilo domácím dostat míč z křídelního prostoru parádním centrem až před branku FKH a zcela osamocenému Brodskému stačilo jen „trknout“ do správných míst – 1:2 ! Odpověď zelenobílých byla ale velmi rychlá – ve 36. minutě si Bechner pohrál v šestnáctce se dvěma domácími zadáky a prakticky od brankové čáry servíroval proti noze Slámovi, který neměl problém skórovat ! Skandálně zvednutý praporek pomezního Špačka a hlavním arbitrem naprosto nesmyslně posvěcená ofsajdová pozice ovšem zelenobílým vzít si zpět dvoubrankové vedení nedovolila ! Velká křivda hráče FKH od aktivity neodradila, ve 39. minutě vyrazil Vošmík střelu Dana Minaříka na roh, po kterém mohl zakončit Sláma, ve „finále“ ale před zakončením podklouzl ! 40. minuta pak přinesla další okamžik „velké křivdy“, to když po jednom z dalších rohových kopů FKH zahrál jeden z domácích hráčů „volejbalovým způsobem“ v šestnáctce rukou – naprosto jasný, dvěstěprocentní pokutový kop ! Hlavní, ale ani pomezní Špaček, jenž byl inkriminovanému okamžiku nejblíže, ovšem tentokrát nereagovali ! Do kabin tak sice odcházeli veseleji hosté, ovšem současně i s vědomím, že o vyšší vedení a patrně i o vítězství je připravila dvě naprosto skandální rozhodnutí rozhodčích !        

   Úvod druhého dějství byl vyrovnaný, A. Vitner na jedné a Krovoza na druhé straně své pološance neproměnili. Druhá příležitost Krovozy, jenž byl u šikovně prostrčeného míče svého spoluhráče dříve než vyběhnuvší „Javor“, už gólové parametry měla, míč ale naštěstí pro FKH jen minul tyč Bečirovičovy branky. Na druhé straně se mohl prozměnu zapsat do střelecké listiny velmi dobře hrající dorostenec J. Vitner, to by ale nesměl z 18 metrů přestřelit zcela prázdnou branku ! V 65. minutě zakončoval rohový kop domácích vydařenou střelou osamocený Osvald, míč prosvištěl jen kousek vedle tyče ! Domácí ve snaze vyrovnat začali zvyšovat obrátky a od 70. minuty byli lepším týmem, nic na tom nezměnila ani šance A. Vitnera, do které ho vyslal Sláma – míč letěl málem až ne R5 ! V 71. minutě byl blízko vyrovnání Hudousek, jenž zakončoval patičkou, J. Vitner ale ještě stačil odvrátit míč na rohový kop. Bezprostředně po něm zkoušel štěstí vydařenou střelou Zábranský, ani míč z jeho kopačky si ale správný cíl nenašel ! Zábranský si vše vynahradil v minutě 79., kdy se u postranní čáry prodral přes Pelce, přesný centr do šestnáctky pak ve skluzu „uklidil“ do sítě za bezmocného „Javora“ Brodský – 2:2 ! Ve zbývající desetiminutovce tak čekalo zelenobílé „peklo“ ! Domácí se snažili útočit ze všech pozic a hrálo se převážně na polovině FKH. Zelenobílí ale obětavou hrou odolávali a nakonec to mohli být oni, kdo mohl ve třetí minutě nastavení rozhodnout, to by ale A. Vitner musel gólově zužitkovat samostatný nájezd ze strany na Vošmíka, který mu připravil Bechner, … byl z toho ale jen rozhový kop, … škoda !

    Utkání rozhodoval rozhodčí Jakub Ladislav, kterému na lajnách asistovali Václav Petýrek a Jaroslav Špaček. Delegátem utkání byl pan Václav Kvasnička.

Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme měli navrh my, ve druhém domácí. V první půli nám parádně vycházeli standartky a každá z nich přinášela nebezpečí pro domácí branku. Je škoda, že jsme z toho vytěžili pouze dvě uznané branky. Měli jsme jich do poločasu dát pět. Je škoda, že velmi solidně pískající rozhodčí Ladislav dal na svého "zkušenějšího" asistenta a trochu se bál to vzít na sebe. Druhý poločas jsme ještě deset patnáct minut zvládali.Poté jsme již byli pod velikým tlakem a bylo asi jen otázkou času, kdy to tam domácí dotlačí. Trochu jsem se poté bál, zda s námi vyrovnání nezamává a neinkasujeme ještě jednou. Nakonec mohl rozhodnout v nastavení Adam Vitner. Byla to vysloveně jeho parketa, bohužel to tam neprocedil. Remíza nám moc nepomohla, ale ani nám zase tolik neublížila. Čeká nás pekelně těžké jaro a my se musíme na něj zodpovědně připravit.

M. Sláma : Před zápasem bych bral bod všemi deseti, vždyť jsme venku během podzimu nebodovali. Ale tohle – použiji frázi zavidovského trenéra Dana Devery z minulého týdne. Rozhodčí pískali solidně – ovšem až na dva veledůležité okamžiky, které rozhodně poznamenaly celý průběh utkání ! Tu dvěstěprocentní ruku viděli všichni přítomní, včetně domácích fanoušků a pořadatelů, kteří stáli „za klandrem“, kde se vše událo, … v nadsázce tu ruku museli vidět i v nedaleké Velké Dobré ! A ofsajd ? Když náš hráč přihrává proti noze prakticky od brankové čáry mezi dvěma obránci na spoluhráče, jenž dobíhá z penalty, brankář je v brance, … a všichni aktéři - včetně těch domácích - ví, že je to regulérní gól, … co si pak má objektivní fanda myslet !! Víc netřeba komentovat !     

 

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: SK Braškov - FK Hředle

Foto 1