# Aktuality

publikováno: 5.9.2022 ÁČKO VEZE Z HOSTOUNĚ TŘI BODY

První tým mužů, zajížděl v neděli odpoledne, na hřiště jednoho z favoritů soutěže - do Hostouně. O tom, že všechny body pocestují do Traverza arény rozhodly dvě branky v domácí síti v prvním poločase. Domácí ve druhém hodně tlačili, ale na více, jak na snížení to nestačilo.

                                                                                                                                                 
TJ SOKOL HOSTOUŇ "B"           FK HŘEDLE      
5.kolo I.B třídy skupiny A mužů

                                                             1 : 2  ( 0 : 2 )
 
 
ŽK: 75.min Filip Bříza   -   27.min Tomáš Čuda, 45.min Ondřej Sedláček
diváků:  103
rozhodčí: David Jeník - Matěj Kubečka, Adam Bláha
 

sestava TJ Sokol Hostouň: Chloupek (46.min Ondrejička) - Kubáň, Dědeček, Mentberger, Bříza - Contreras (87.min Feichtinger) Inneman, Němec, Hlava (46.min Větrovec) - Kornacki (67.min Sihnaevskyi), Hlaváček (58.min Černý)

trenér: Petr Študent

 

sestava FK Hředle: Malinovský - Rais, Mrázek, Sláma, Somol (67.min Pelc) - T. Vitner (81.min Daniel Minařík), T. Čuda (91.min Malecký), M. Vitner, Sedláček - A. Vitner, Bechner

trenér: Jan Sklenář

 

Po více než solidním vstupu do krajské soutěže zajížděli zelenobílí na půdu soupeře, jenž měl odkrýt skutečnou kvalitu zelenobílého kádru – na stadion Vojtěcha Zeithamla do Hostouně, kde se hraje III. liga ! Rezervě třetiligového mužstva unikl v loňské sezóně postup do krajské I. A třídy doslova o vlásek, když skončila třetí, na prvním nepostupovém místě za „béčky“ Kladna a Slaného. „Předzápasové karty“ tak byly rozdány celkem jasně !

Samotné utkání začalo víc než svižně a již během úvodních šesti minut to vřelo hned několikrát v obou šestnáctkách – na jedné straně pohotová střela Innemana téměř olízla tyč Malinovského a brejk rychlonohého Kubáně zastavil včasným vyběhnutím hředelský gólman, … na straně druhé mířil po průniku Bechnera těsně mimo tyče M. Vitner a ani střela Sedláčka si prostor mezi tyčemi nenašla ! Domácí drželi mnohem častěji míč na svých kopačkách, obléhali okolí hředelské šestnáctky a využívali každou příležitost k zakončení – v 11. minutě pořádně protáhl svým pokusem Kubáň pozorného Malinovského, Kornacki svůj náběh v gól rovněž nepřetavil a výtečnou šanci stejného hráče, jenž se v šestnáctce individuálně prosadil, zastavil obětavým zákrokem na poslední chvíli Mrázek ! Hráči FKH hrozili převážně brejkovými situacemi, k vidění ale byly i povedené kombinace – jednu z nich předvedli v minutě 19. T. Vitner, Rais a zakončující T. Čuda, … první gólovka FKH ale skončila jen nad brankou ! Ve 21. minutě si zpracoval dlouhý nákop za obranu FKH Hlaváček a technickým pokusem se pokusil vyzrát na Malinovského, hředelský gólman ale ukázal, že přes „herní pauzu“, kterou si po konci loňské sezóny naordinoval, ze svého umění nic neztratil ! Vzápětí chyběl na druhé straně ke gólovému zakončení doslova krůček Sedláčkovi ! Šok do domácích řad přinesla minuta 27., kdy na půlící čáře vybojoval míč M. Vitner, Somol následně vydláždil uličku T. Čudovi, jenž podél gólmana Chloupka otevřel účet utkání – 0:1 ! A ve 29. minutě mohlo být s Hostouní ještě hůře, to když si na padesátimetrový nákop Slámy naběhl Bechner, jenž vnikl do šestnáctky a ani nadvakrát nedokázal Chloupka překonat, když zejména dorážka z pěti metrů snesla přívlastek – megatutotvka ! Chloupek ale reflexivním zákrokem podržel domácí naděje ! O minutku později rozezvučel svojí povedenou střelou z 18 metrů tyč M. Vitner ! A stejný hráč přinutil svým dalším střeleckým pokusem ze střední vzdálenosti domácího gólmana k dalšímu velmi dobrému zásahu ! Ve 37. minutě zněla hostouňská tyč po rohovém kopu T. Vitnera opět, na zadní tyči pouze do ní zakončil Bechner ! Tato fáze utkání rozhodně patřila FKH ! Ve 40. minutě ale vystihli domácí nedorozumění v rozehrávce mezi Bechnerem a A. Vitnerem a ve třech se řítili proti Mrázkovi, skvělou obrannou práci ale odvedl sprintem se vracející M. Vitner, jenž zhatil domácí plány na vyrovnání ! V poslední minutce první půle se mohli domácí vyrovnání i dočkat, tvrdou ráno Hlaváčka ale Malinovský skvěle zlikvidoval, … následoval rychlý brejk FKH, míč se dostal po ose Rais, A. Vitner, Bechner k rozeběhnutému osamocenému Sedláčkovi, který „plackou alá Hostivice“ prostřelil domácího gólmana, čímž poslal FKH do kabin s nečekaným dvoubrankovým náskokem – 0:2 ! Vyhráno ale určitě zdaleka nebylo.

Úvod druhého dějství sice patřil opět domácím, kteří se snažili o korekci stavu, žádný výraznější tlak z jejich strany ale do 60. minuty nepřicházel. Houstounští si navíc museli střežit i zadní vrátka, neboť FKH stále hrozil brejkovými situacemi. V 65. minutě prosvištěl povedený střelecký pokus nejaktivnějšího domácího hráče Kubáně kolem hředelské šibenice. A tato střela jako by byla impulzem pro zvýšenou aktivitu domácích, která se začala stupňovat, .. bohužel zejména na úkor ubývajících sil hráčů FKH ! V 74. minutě vytáhl další výtečný zákrok po střele Břízy Malinovský a hra se začala odehrávat víceméně na polovině FKH ! Ojedinělé brejky sice držely Hostouň nadále v pozornosti, síla v zakončení ale začala rychle opouštět i v tu chvíli již osamoceného forvarda Bechnera. A když jeden z nejpovedenějších brejků FKH ztroskotal na nepovedené přihrávce Sedláčka na Bechnera, soustředila se veškerá hra téměř před šestnáctku FKH. Hostouň už hrála o vše, útočila v devíti hráčích a obětavě bránícím hráčům z Poddžbánska zle zatápěli ! V 76. minutě prostrčil Kubáň míč na Břízu, jenž dal přesnou ranou – 1:2, utkání další rozměr ! Velký tlak domácích – neproměněná šance Černého a Innemana, jenž si „vylámal zuby“ na Malinovském a dalekonosný odkop do bezpečí v podání M. Vitnera – to vše poslalo utkání do nekonečného pětiminutového nastavení ! A protože ani v něm nedokázali najít domácí recept na bojovnou hru všech hráčů FKH, kteří si doslova sáhli na dno svých sil, mohla v táboře FKH naplno vypuknout radost z nečekaného tříbodového vítězství !

Utkání rozhodovali velmi dobře rozhodčí Jeník, kterému na lajnách asistovali Kubečka a Bláha.

 

 

Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Pro domácí asi velké zklamání. Ale i když v prvním poločase bylo držení míče 65- 35 pro domácí, gólovky byli především na našich kopačkách., Trefili jsme dvakrát tyč, několikrát domácí podržel brankář. Domácí se dostávali spíše ke střelám ze střední vzdálenosti, které výborně likvidoval Malinovský. Ve druhé půli, jsme už od šedesáté minuty nebyli takřka vůbec na míči. Poctivě jsme bránili a snažili se hrozit brejky Bechnera, ze kterých již nic nebylo. Před zápasem jsem musel řešit další dvě ztráty v sestavě. Bečiroviče perfektně nahradil Malinovský, za Minaříka jsem se rozhodl dát Slámu a to se asi nakonec ukázalo jako stěžejní. Honza zahrál v obraně výborně. V sobotu tyto body musíme bezpodmínečně doma potvrdit se Švermovem.

M. Sláma : Když jsem si procházel historii mladých hráčů rezervního týmu Hostouně, kde tito v mládežnických klubech působili, ani jsem to našim hráčům raději neříkal, …gólman v Mladé Boleslavi, Kubáň ve Slavii Praha, Contreras ve Znojmě, Kornacki na Motorletu a další na SK Kladno, Mentberger dokonce v Hostouni jen hostuje z Dukly Praha, …. a těmto hráčům se postaví nováček z okresního přeboru. Výhru samozřejmě nějak nepřeceňujeme, ale je to pro nás prostě úspěch, vážíme si jí. Získali jsme tři zlaté body a poděkování zaslouží naprosto všichni, kteří se na tomto těžce vydřeném vítězství podíleli. Musíme ale co nejvíce zapracovat na tom, kde nás nejvíce tlačí bota, hodně kvalitní soupeř nám to dnes více než připomněl. Teď je potřeba kvalitně potrénovat a připravit se na Švermov – nebude to vůbec nic jednoduchého! A ještě k rozhodčím, nebojím se zde říci, že jejich rozhodování mělo hodně vysokou úroveň, na začátku utkání nasadili určitou laťku, kterou drželi až do závěrečného hvizdu. Měřili pro oba týmy naprosto stejným metrem. Rozhodně tak přispěli ke kvalitě utkání.

Foto 1