# Aktuality

publikováno: 29.8.2023 DOROST VÍTĚZSTVÍ DOMA NEPOTVRDIL

Po úspěšném vstupu do soutěže, kdy si dorostenci přivezli plný počet bodů z Komárova, se představili poprvé v sezóně v domácím prostředí Traverza arény. Soupeřem jim byl tým Hrdlíva, který minulou sezónu zakončil na vynikajícím druhém místě.

 

                                                                                                         
FK HŘEDLE        TJ SOKOL HRDLÍV
4.kolo 1. A třídy dorostu U19 sk. A
 
2 : 2  ( 1 : 3 )
 
branky: 7.min Martin Vitner - pok. kop, 80.min Daniel Minařík   -   5.min Lukáš Mišík, 15.min Lukáš Mišík, 30.min David Růžička, 55.min Vojtěch Kos
ŽK: 84.min Jakub Pleier   -   66.min David Růžička
diváků:  60
rozhodčí: Jan Husák - David Minařík (laik), Jaroslav Kerpl (laik)
 

sestava FK Hředle: Malý - Pleier, J. Vitner, Kučera, Sahadiak- M. Malecký, M. Vitner, Roubík, Tittelbach - Hornof, Minařík

střídali: Smutný, Amler, Muška, Andrle

trenér: Hanuš Minařík

 

TJ Sokol Hrdlív: D. Kos - V. Kos, Mišík, Kalous, Šelicha, Kristián, Routner, Kerpl, Zima, Růžička, Čerpl

střídali: Vavek, Žalud, Široký, Hořejší

trenér: 

To, že náš dorost nečeká lehký soupeř, potvrdil úvod zápasu. Neuběhlo totiž ani pět minut a měnilo se skóre. Domácí obrana nechala propadnou míč na hranici vápna a hostující Mišík hned brankově trestal. Odpověď našeho týmu však byla blesková. Hned z protiútoku se po autovém vhazování dostal do pokutového území Malecký a byl sražen. Pískal se pokutový kop, který domácí Martin Vitner s přehledem proměnil. Po takto hektickém úvodu zápasu se hra zklidnila a oba týmy předváděly solidní hru. Klid narušila patnáctá minuta. Hodně netakticky a nepřesně hozený aut našich dorostenců sebral na šestnáctce hostující Mišík a poslal tým z Kladenska opět do vedení. Hrubá chyba s našimi dorostenci hodně zacloumala a tak úplně vypadli ze hry. Hosté pevně třímali taktovku hry a po půlhodině hry svoji převahu korunovali brankou Růžičky. Po třetí brance si hosté počínali naprosto zkušeně a v pohodě drželi dvoubrankový náskok až do poločasové přestávky.
 
Do druhého poločasu nastoupil náš dorost s cílem udělat něco s výsledkem. Hrála se vyrovnaná hra a ani jeden z týmu se nedostával do nějakých brankových příležitostí. Bohužel přišla 66 minuta a faul domácího týmu na hranici šestnáctky. K trestnému kopu se postavil V. Kos. Jeho střela, naneštěstí pro domácí, se otřela o zeď a změnila svoji dráhu a bohužel tak skončila v naší síti. Náš tým nesklopil hlavy a bojoval dál o lepší výsledek. Bohužel velmi dobře organizovaná obrana hostů, toho našim hráčům nedovolila a když už něco prošlo, dokázal zasáhnout výbornými zákroky hostující brankáčř Kos. Deset minut před koncem svitla našemu týmu naděje. Andrle byl sražen v pokutovém území a dostal tak možnost druhého pokutového kopu v zápase. Ten si tentokrát vzal na starost Daniel Minařík a nezaváhal. Ve zbytku času už ani jeden tým žádnou branku nepřidal a tak tři body putují na Kladensko. 
 
 

 Hlasy po utkání:

Hanuš Minařík: Dnes jsme narazili na zkušené mužstvo. Soupeř byl v prvním poločase lepším týmem. Nám se po druhé inkasované brance nedařilo podržet míč. Třetí branka byla vyústěním tlaku hostů. Mrzí mě, že jsme dnes tři branky soupeři vysloveně darovali a také mě hodně mrzí zranění Tittelbacha, který musel ze zápasu odstoupit.

Foto 1