# Aktuality

publikováno: 7.11.2022 FOTBAL BAVIL AŽ VE DRUHÉM POLOČASE

V předposledním podzimním duelu zavítal do Traverza arény předposlední tým tabulky - TJ Roztoky. Dalo se tak očekávat, že i v dalším regionálním derby v rámci krajské I. B třídy budou výsledkově, ale i herně na hřišti dominovat domácí. Od prvních minut tomu tak ale nebylo. Zelenobílí se začali prosazovat až v průběhu hry, druhý poločas již ale zcela ovládli a odměnou jim byl pětigólový příděl v soupeřově síti.

 

                                                                                                                                             
FK HŘEDLE            TJ ROZTOKY      
1. kolo I.B třídy skupina A mužů

                                                             5 : 0  ( 1 : 0 )
 
branky: 13.min Aleš Kolář, 51.min Adam Vitner, 62.min Jan Sláma, 68.min Jakub Texl - vlastní, 88.min Michal Malecký
ŽK: 25.min Adam Vitner, 38.min Denis Bechner  -  18.min Zdeněk Špimr, 38.min Michal Čermák
diváků:  100
rozhodčí: Patrik Sandev - Michal Jeřábek, Tomáš Pagáč
 

sestava FK Hředle: Malinovský - Rais (73.min J. Vitner), Mrázek, Sláma, Pelc - T. Vitner (56.min Zilcher), M. Vitner (14.min David Minařík), Kolář (80.min Pleier), Sedláček - A. Vitner (83.min Malecký), Bechner

trenér: Jan Sklenář

sestava TJ Roztoky: Hůla - Merhaut, Masarovič, V. Krůta, Čumpelík - Farkas (61.min Kaplan), Nejedlý, Texl, Makram - Špimr (67.min Pudil), Čermák

trenér: Michal Čermák

 

Na těžkém terénu způsobeném předchozími vytrvalými dešti, ale i sobotním utkáním dorostu, začali lépe a bez ostychu hosté – technický pokus Špimra, ale ani přízemní střela Čermáka úvodní brankou neskončily. A když gólově nezapršelo ani ze dvou úvodních rohových kopů Roztok, začala se pomalu aktivita přesouvat na zelenobílé kopačky - střelecké pokusy A. Vitnera, Slámy a Koláře ze střední vzdálenosti si ale podobně jako předchozí střely hostujícího mužstva místo v síti nenašly. První vážnější varování pro hosty od Berounky tak přinesla až minuta 12., kdy akci po ose Mrázek – T. Vitner a A. Vitner zakončoval těsně nad branku Bechner ! Ve 14. minutě již ale gólově udeřilo, to když vydařený centr T. Vitnera do šestnáctky zakončil do břevna Sedláček, míč se odrazil ke zcela osamocenému Kolářovi, jenž odkrytou svatyni nemohl netrefit – 1:0 ! V 16. minutě prověřil Hůlu povedeným pokusem Bechner, aby záhy po následném rohovém kopu poslal míč těsně nad branku Dav. Minařík. Ve 23. minutě hosté málem překvapili celou zelenobílou defenzivu, když si na dlouhý nákop gólmana Hůly naběhl Čermák, jehož velmi dobrou příležitost zlikvidoval výtečně Malinovský, jenž po delší odmlce nastoupil v brance FKH, aby nahradil zraněného Bečiroviče. Další minuty již ale bohužel příliš fotbalové krásy nenabídly. Zelenobílí se přizpůsobili hernímu stylu hostů, vypadli z koncentrace, hra byla velmi často přerušovaná, kupily se osobní střety soupeřů, narůstalo řečnění mezi protihráči, ale i řečnění s rozhodčím, jenž přitom pískal velmi dobře. Fotbal se tak začal „utápět“ nejen na těžkém terénu. V Prvním dějství již tak stály za zaznamenání pouze dvě akce Sedláčka – po té první mnoho nechybělo, aby si Masarovič vstřelil nešťastně vlastní branku, … druhou akci, kterou zakončil Bechner, vytěsnil Hůla na rohový kop.

Druhé dějství již bylo o něčem jiném, zelenobílí se soustředili převážně jen a jen na hru a bylo to znát. Úvodní zastřelovací pokusy A. Vitnera a Bechnera si ještě svůj cíl nenašly, ale přesná rána A. Vitnera z minuty 51. se po přihrávkové pobídce Koláře již v síti bezmocného Hůly zatřepetala – 2:0 ! Uklidňující branka dodala domácím na kopačky herní pohodu, díky čemuž se rodily další šance – Bechnerovu gólovku po vysunutí Pelcem zlikvidoval Hůla, sám Pelc pálil po akci Slámy s Mrázkem těsně mimo a podobně si vedl po rozehrané standardce A. Vitnerem i Sláma. Soupeř totálně vypadl ze hry, hrálo se prakticky na jednu branku. V 63. minutě si navíc na rohový kop Koláře naskočil nejvýše Sláma a bylo to – 3:0 ! V minutě 69. vyvezl míč z vlastní poloviny opět Kolář, přihrávkou hledal rozeběhnutého Bechnera, u míče byl ale dříve Texl, jenž jej pod tlakem hředlského útočníka poslal kolem vybíhajícího gólmana Hůly do vlastní sítě – 4:0 ! Až v 76. minutě se dostali k zakončení i hosté, se standardkou Čermáka si ale Malinovský poradil na jedničku ! V 87. minutě předvedl na druhé straně podobný zákrok i Hůla, když zlikvidoval nepříjemně zatočený pokus Slámy. O minutku později podnikl výlet ze stopera k šestnáctce soupeře Mrázek, a vyplatilo se – jeho centr odvrátila roztocká obrana pouze k Maleckému, jenž své 16. narozeniny oslavil víc než mazácky – technickou „plackou“ k tyči – 5:0 ! V 90. minutě se mohl do střelecké listiny zapsat i Pelc, po akci Bechnera se Zilcherem jej ale neposlechl ve vyložené příležitosti míč, který se od něj odrazil jen centimetry vedle tyče. To už ale zelenobílé mrzet nemuselo.

Utkání rozhodovali velmi dobře rozhodčí Sandev Patrik, kterému na lajnách asistovali Jeřábek Michal a Pagáč Tomáš.

 

 

Hlasy po utkání:

J. Sklenář:  Nakonec může vládnouT spokojenost s výsledkem a ve druhém poločase i vcelku s hrou. První poločas byl nekoukatelný z obou stran. Hra byla rozkouskovaná neustálým poleháváním a naprosto zbytečnými diskuzemi. A i přestože jsme dali vcelku brzy branku, vůbec nás to neuklidnilo. Zbytečně jsme hráli hodně individuálně a především středem hřiště, kde byl terén hodně těžký. Druhý poločas byl již o něčem jiném. Hru jsme zrychlili a dostali do křídel, kde byl terén přeci jen o dost lepší. Po druhé brance již nebylo co řešit. Hosté něměli žádnou šanci na protihru. A tak i díky narůstajícímu skóre se mohli k mé spokojenosti dostat do hry i dorostenci, pro které jsou to velké zkušenosti. Kuba Pleier si tak připsal první start v áčku a Michal Malecký první branku za áčko. Příští kolo bude Zavidov těžší oříšek a musíme předvést diametrálně jiný výkon nežv prvním poločase, abychom měli šanci na to, být po zápase spokojeni.

M. Sláma : Dnešní hodnocení rozdělím na dvě poloviny – v prvním dějství jsme si patrně mysleli, že se utkání vyhraje samo. Přizpůsobili jsme se hře soupeře, byli jsme bez pohybu, kombinace – kterou ztěžoval těžký terén – tak logicky vázla. Navíc jsme se vlastní vinou utápěli v nefotbalových věcech, nesmyslná řečnění se soupeřem a s rozhodčím celou hru rozkouskovala, místo hraní se stále diskutovalo, což samozřejmě vyhovovalo soupeři. Naši dva útočníci (!) si na své konto připsali další karty, dohromady jich mají pomalu více než zbytek celého mužstva – a to je víc než alarmující, navíc ty „za řeči“ jsou úplně zbytečné. Finanční postihy za karty jsou v krajské soutěži navíc velmi vysoké a klub je rozhodně platit nebude – v tomto máme pravidla nastavená jasně ! Druhé půle již byla o mnoho lepší, stačilo, abychom se soustředili jen a jen na hru a s tím přišly i další góly. Ve druhém dějství se již hrálo podle našich not a převážně na jednu branku. Jsem rád, že svoji příležitost dostali i dorostenci, získávají zkušenosti k nezaplacení.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: https://fkhredle.rajce.idnes.cz/FK_Hredle-TJ_Roztoky_6_0%2C_06.11.2022/

 

fotogalerie od Davida Svobody : https://eu.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/9109167?fbclid=IwAR33qY79SPJaTb_4E29zNtRMkgNgTPplwKQeWra4UKCpuqro0c_1AN2Ax28

Foto 1