# Aktuality

publikováno: 27.3.2024 I REZERVA ZAČALA JARO PROHROU

V prvním jarním kole, zavítaly do Chmel arény v Mutějovicích Pustověty, které se chtěly i po zápase udržet v klidné části tabulky. To domácí šli do zápasu s tím, že se pokusí bodovat, aby se co nejdříve odpoutali od spodku tabulky. Navíc měli soupeři co vracet a to podzimní prohru 0:6. Jenže  domácí tým tahal po celý zápas  za kratší konec provazu a body si žádné nepřipsal.                      

                                                                                                                   
FK HŘEDLE "B"             TJ SOKOL PUSTOVĚTY
17.kolo HB KLINIKA okresní přebor mužů
 
0 : 3  (  0 : 0 )
 
branky: 62.min Petr Holeček, 79.min Petr Matějovský, 87.min Petr Holeček
ŽK: 17.min Vojtěch Beránek, 32.min Marcel Dolejš, 81.min Zdeněk Žihla  -  43.min Jaromír Knap
diváků:  80
rozhodčí: Milan Šefara - Tomáš Bureš (laik), Aleš Bičovský (laik)
 

sestava FK Hředle "B": Malý - Beránek, Somol, Čapek, Žihla - Loder (46.min Brož), Schwendt, Amauwah, D. Šmíd - Dolejš (54.min Zilcher), Sajner (73.min Kroupa

trenér: Václav Holý

sestava TJ Sokol Pustověty: Beneš - Hovorka, Šimon, V. Bičovský, Matějovský - Elznic, Knap, T. Černý, J. Hula - Holeček, O. Hula

trenér: Jaromír Knap

 

Od prvních minut se chopili taktovky hráči Pustovět a tak se brankář Malý v domácí brance rozhodně nenudil. Jenže koncovka hostů nebyla důrazná nebo přesná. Po necelé půlhodině hry se hosté radovali, ale ne dlouho. I když dopravilimíč do sítě, branka meplatila, když se pískal ofsajd. I dále se pokračovalo za stálé převahy hostů, jenže gólové šance nepřicházely. A protože domácí tým se před branku Beneše dostával spíše sporadicky, šlo se do kabin na poločasovou pauzu za bezbrankového stavu.

I druhý poločas se hrál podle stejných not. Dobývání domácí branky za stálého tlaku hostí. Až po hodině hry se skóre měnilo. Domácí zahrávali autové vhazování. Na polovině hřiště přišli o míč, následovala rychlý kolmá přihrávka na Holečka, který se ocitl sám před Malým a nedal mu žádnou šanci. Domácí se snažili rychloe odpověděď, ale do šancí se prakticky nedostávali. Ve snaze o vyrovnání začali domácí otevírat více své obrané postavení a tak dvanáct minut před koncem udeřilo podruhé, Po rohovém kopu se míč dostal až ke kopačkám Matějovského a ten tvrdou střelou pod břevno nedal Malému pražádnou šanci. Pět minut před koncem přišla třetí rána. Hosté opět našli rozeběhnutého Holečka a ten z úhlu prostřelil Malého a uzavřel tak účet zápasu.

 Hlasy po utkání:

Zdeněk Žihla: Zápas na jednu branku. Pustověty nás svou houževnatostí a presovaním pomalu nepustili za půli. I když jsme bránili srdnatě, bohužel gól jsme dostali po našem autu a pak když už se hrálo spíše tak, aby se dohrálo, tak jsme dostali další dva góly ze dvou brejků. Nicméně soupeř zaslouženě vyhrál.

 

sestřih z utkání: FK Hředle "B" - TJ Sokol Pustověty

Foto 1