# Aktuality

publikováno: 25.3.2024 MŠEC - STRAŠECÍ VYPLENILO TRAVERZA ARÉNU

K úvodnímu jarnímu duelu dorazil do „Traverza arény“ k regionálnímu derby jeden z aspirantů na postup do vyšší třídy – spojený tým Mšece a Nového Strašecí. Všichni přítomní fanoušci tak byli v očekávání, jak dopadne utkání papírového favorita se zelenobílými, kteří tomu v zimní přípravě příliš nedali … ! A vše dopadlo tak, jak se předpokládalo !

                          

                                                                                                                   
FK HŘEDLE              MŠEC - NOVÉ STRAŠECÍ
17.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů

0 : 4  ( 0 : 2 )  

branky: 29.min Jiří Kapek - pok. kop, 36.min Petr Kučera, 46.min Petr Kučera, 79.min Matěj Erba

ŽK: 32.min Ondřej Sedláček - 32.min Tomáš Janoušek, 81.min Matěj Erba

diváků: 100

rozhodčí: Pavel Vágner - Stanislav Laštovička, Michal Jeřábek

delegát FA: Luboš Hřebík

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - J. Vitner, Mrázek (69.min Sahaidak), Dav. Minařík, T. Čuda (46.min Pelc) - T. Vitner (79.min Smutný), Sláma, M. Vitner, Sedláček - Bechner (74.min Malecký)

trenér: Jan Sklenář

sestava Mšec - Nové Strašecí: Haužvic - Janoušek, Neužil, J. Kučera, Trégr - Čech (69.min Bačo), Erba (83.min Nováček), Hartman, Krupička (52.min Mašek) - P. Kučera, J. Kapek

trenér: Jan Mrázek

Jen úvodních 15 minut bylo oboustranně opatrných, hrálo se mezi šestnáctkami a čekalo se na první příležitost. Tu připravil hostujícímu celku v minutě 16. svým špatným zpracováním a chybnou rozehrávkou T. Čuda, Kučera uvolnil Kapka a ten se nemýlil, … gólovou radost ovšem zhatil hostujícímu celku zvednutý praporek ! Od tohoto okamžiku ale začalo na hřišti úřadovat jen jedno mužstvo – Mšece/Strašecí. Mezi 20. - 25. minutou zahrával Kučera v krátkém časovém sledu tři velmi nebezpečné rohové kopy – „Javor“ byl ale vždy na místě ! V minutě 30. podnikli hosté rychlý brejk, Kapek uvolnil Čecha, jehož technická střela skončila na tyči, odražený míč se dostal zpět ke Kapkovi, kterého „školácky“ fauloval Dav. Minařík – a z darované penalty se Kapek nemýlil – 0:1 ! O čtyři minutky později se podařilo zelenobílým po autovém vhazování T. Čudy, které prodloužil hlavou M. Vitner na Mrázka, vyrovnat ! Zvednutý praporek pomezního ale tentokrát zhatil radost domácím – na „gólové ofsajdy“ 1:1 ! V minutě 36. se pustil Dav. Minařík do „kličkované“ mezi třemi hostujícími hráči, o míč přišel a z následného kontru se trefil přesně Kučera – 0:2 ! Závěr prvního dějství obstaralo opět několik po sobě jdoucích nebezpečných rohových kopů hostů – ani z jednoho, naštěstí pro FKH – ale gólově „nezapršelo“ ! Druhá půle začala pro FKH nejhůře, jak mohla ! Fanoušci si ještě nenašli ani svá místa, když se míče zmocnil Kučera a precizní střelou poslal hosty již do tříbrankového, ale naprosto zaslouženého vedení – 0:3 ! Třetí branka v síti domácích určila ráz celého zbytku utkání, … zatímco hosté se bavili fotbalem, s chutí kombinovali a vytvářeli si i šance, … domácí se na hřišti trápili, působili zmateně a tréninkové manko u mnohých z nich bylo víc než citelné. A tak mohli být jen rádi, že příležitosti Kučery, Čecha a Hartmana zůstaly nevyužité ! V 60. minutě volal zákrok gólmana Bečiroviče na Kapka po penaltě, sudí byl ale jiného názoru. Až do 80. minuty byl k vidění na hřišti stejný obrázek, hosté diktovali tempo hry, hráli to, co potřebovali, drželi míč a domácí prakticky k ničemu nepouštěli. V minutě 80. si Dav. Minařík vybral další slabší chvilku, v souboji přišel o míč s Erbou, jenž jej vzápětí „dovezl“ až do branky – 0:4 ! V poslední desetiminutovce se utkání již jen dohrávalo a závěrečný hvizd velmi dobře pískajícího sudího Vágnera domácí hráče doslova vysvobodil ! Utkání rozhodoval velmi dobře rozhodčí Pavel Vágner, kterému na lajnách asistovali Michal Jeřábek a Stanislav Laštovička. Delegátem utkání byl pan Luboš Hřebík.

 Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Naprosto zasloužená výhra soupeře. Jestliže za celý zápas nejsme schopni takřka vystřelit na branku, nelze pomýšlet na jakýkoli úspěch. Když k tomu navíc přidáme individuální, které soupeř nemilosrdně trestal, nelze se divit tomu, že byl výsledek zcela jednoznačný. Přijdou pro nás důležitější zápasy, ale s takto úzkým kádrem, kde polovina týmu přes zimu takřka nic nenatrénovala to bude více než těžké.

M. Sláma : Tak takhle nějak vypadá utkání po zimě připraveného mužstva s mužstvem nepřipraveným, více nemá cenu duel komentovat.  

 

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: FK Hředle - Mšec - Nové Strašecí

fotogalerie od Davida Svobody: FK Hředle - Mšec - Nové Strašecí

Foto 1