# Aktuality

publikováno: 6.5.2024 O PROHŘE REZERVY ROZHODLA PENALTA V 90 MINUTĚ

Rezerva odjížděla na půdu na jaře neporažené Lužné i díky personální krizi prvního týmu, v hodně okleštěné sestavě. Poctivým výkonem směrem dozadu dlouho sahala minimálně po bodu. Za to, že se tak nestalo, mohl pokutový kop v devadesáté minutě, který domácí proměnili.              

                                                                                                                     
TJ SPARTA LUŽNÁ               FK HŘEDLE "B" 
23.kolo HB KLINIKA Okresní přebor mužů
 
1 : 0  ( 0 : 0 )
 
 
branky: 290.min Radek Pokorný - pok. kop
ŽK: 68.min Luboš Havlíček   -   55.min Martin Somol, 62.min Bethel Amauwah, 78.min David Zilcher, 82.min Petr Sajner
ČK: 90.min Petr Sajner
diváků:  170
rozhodčí: Vojtěch Kučera - Pavel Bičík (laik), Pavel Hrbek (laik)
 

sestava TJ Sparta Lužná: Kopřiva - J. Špička, Mezei, Havlíček, J. Staněk - M. Pokorný (65.min Pavlíček), R. Pokorný, Stehlík, Hornof - Grill, J. Vejvoda (46.min Benda)

trenér: Josef Andrlík

sestava FK Hředle "B": Sklenář - Kroupa, Somol, Houdek (66.min Andrle), Smutný - Vodrážka, Amauwah, Zilcher, Hornof - Dolejš, Sajner

trenér: Václav Holý

 

Rezerva musela před zápasem řešit z různých důvodů mnoho absencí a tak musela sahat hluboko do svých hráčských rezerv. V brance se objevil Sklenář a po dlouhé době se objevil na hřišti Houdek. Domácí začali tak, jak se očekávalo. Byli aktivnější, drželi většinu času míč na svých kopačkách, ale do nějaké kloudné šance, se přes hodně zhuštěnou obranu, nemohli dostat. A tak na nějakou zajímavější akci se muselo čekat až do 18 minuty. A byli to překvapivě hosté. Zilcherova střela z osmnácti metrů však prosvištěla kousek od šibenice branky domácího Kopřivy. Domácí se snažili, ale do zakončení se dostávali velmi ztěžka a to ještě z uctivých vzdáleností. A tak branka mohla přijít na druhé straně. Po necelé půlhodině hry zahrával Vodrážka z poloviny trestný kop. Centrem našel hlavu jednoho ze svých spoluhráčů, který ji nasměroval do malého vápna. Kopřiva byl před Zilcherem o setinku sekundy rychleji a nebezpečí zažehnal. Domácí to zkoušely zleva, zprava, po zemi, centry, ale dostat míč do branky stále nevycházelo. Pět minut před poločasem zahrozila opět hostující rezerva. Vodrážka vysunul Hornofa, který se ve vápně prosadil přes několik domácích hráčů. Následně našel jednoho ze svých spoluhráčů, jehož střílená přihrávka do malého vápna jen o milimetry minula kopačky nabíhajícího Sajnera. To bylo po hříchu od hostujícího celku směrem dopředu vše. Dvě minuty před půlí domácí Špička oslovoval centrem R. Pokorného, ten míč jen lehce lízl a tak se kopalo od branky Sklenáře. V poslední minutě prvního poločasu se přihrávce domácího Hornofa zjevil sám před Sklenářem Vejvoda. Dobře si zpracoval míč, ale své zakončení nasměroval jen do těla vyběhnuvšího Sklenáře. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvodní čtvrthodina druhého poločasu přinesla z obou stran neurovnanou hru. Míč se spíše pohyboval ve vzduchu a žádný tým se nedostával do žádných šancí. Po dvaceti minutách hry druhého poločasu začali domácí utahovat šrouby. Hrálo se prakticky již jen na jedné polovině a domácí si svoji aktivitou vynucovali větší množství rohových kopů a dalších standartních situací. Jen ne a ne dostat míč za záda Sklenáře. V 77 minutě se objevil ve velmi dobré šanci domácí Benda, ale jeho střelu dokázal Sklenář vyrazit a Somol odvrátit do autu. Z něj  a následného centru měl Sklenář velké problémy dostat míč opět za koncovou čáru. O chvíli později se na šestnáctce prosadil opět domácí Benda, jeho povedenou střelu Sklenář opět vyrazil. Ze série rohových kopů vzniklo několik závarů, ale branka ne a ne padnout. Když tři minuty před koncem řádné hrací doby hlavičkoval po rohovém kopu osamocený Grill a Sklenář ukryl míč v rukavicích, zdálo se, že utkání skončí bez branek. V devadesáté minutě přišel náběh Havlíčka do pokutového uzemí, předkopnutí míče a kontakt s Amauwahem. Mladý rozhodčí Kučera neváhal ani chvilku a ukázal na penaltový puntík. Domácí jásali, hostům se výrok vůbec nepozdával. Nic to ale nezměnilo na tom, že R. Pokorný penaltu zkušeně uklidil a poslal domácí do vedení. To se nelíbilo Sajnerovi, který rozhodčímu řekl co si o penaltě myslí a dostal za to žlutou kartu a protože byla v zápase druhí, putoval pod sprchy. Krátce na to rozhodčí Kučera ukončil zápas.

 

sestřih utkání: TJ Sparta Lužná - FK Hředle "B"

Foto 1