# Aktuality

publikováno: 24.10.2022 ODPUSTEK ZA MŠEC SPLACEN - BRAŠKOV DOSTAL BŮRA

Po herně a výsledkově nevydařeném utkání ve Mšeci mohli zelenobílí složit reparát před vlastními fanoušky v Traverza aréně – v cestě jim stál ale hodně těžký soupeř – SK Braškov, jenž dosud prohrál pouze jedinkrát s favorizovanými Tuchoměřicemi !

 

                                                                                                                                             
FK HŘEDLE            SK BRAŠKOV      
12. kolo I.B třídy skupina A mužů

                                                             5 : 1  ( 1 : 0 )
 
branky: 25.min Adam Vitner, 49.min Denis Bechner, 60.min Denis Bechner, 73.min Václav Kafka, 81.min Adam Vitner - 68.min Petr Urban
ŽK: 62.min Martin Vitner, 76.min David Mrázek, 82.min Adam Vitner   -   65.min Václav Šimáček, 65.min Martin Šalamoun, 70.min Maksym Kodria, 85.min Tomáš Repaský
ČK: 39.min Tomáš Čuda   -   39.min Mike Stibor
diváků:  150
rozhodčí: Jiří Kabourek - Jan Beneš, Petr Budař
 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, Mrázek, Sláma (86.min J. Vitner), Somol - T. Vitner (67.min Kafka), Kolář (76.min Brož), M. Vitner, T. Čuda - Bechner (82.min Daniel Minařík) A. Vitner

trenér: Jan Sklenář

sestava SK Braškov: Vošmík - Šimáček, Osvald, Nejedlý, Urban - Litvinov, Brodský, Stibor, Přichystal (46.min Repaský) - Štoncner, Krovoza (46.min Kodria)

trenér: Martin Šalamoun

 

Více jak 20 minut se ani jeden ze soupeřů nedokázal prosadit do žádné příležitosti, opatrné úvodní minuty, které se odehrávaly mezi vápny obou mužstev, tak mnoho fotbalové krásy nenabídly. A kdyby někdo z více než stovky přítomných fanoušků po této herní fázi tvrdil, že bude nakonec k vidění šest branek, asi by se mu mnohý „vysmál“. Ve 23. minutě byla k vidění první fotbalovější akce, když hostující Brodský z křídelního prostoru centroval a Sibor pohotovou střelou z „voleje“ poslal míč nad branku ! Ve 24. minutě zahrozili poprvé vážněji i domácí, rohový kop T. Vitnera ale zakončil Bechner hlavou pouze do před brankou stojícího A. Vitnera. O minutku později propadlo dlouhé autové vhazování T. Čudy do braškovské šestnáctky, míč po několika odrazech „napálil „ tvrdě T. Vitner, ale jen do klubka bránících hostujících hráčů – od nich se ale míč šťastně odrazil k A. Vitnerovi, jenž nedal přízemní střelou Vošmíkovi žádnou šanci – 1:0 ! V minutě 27. zkoušel odpovědět pohotovou střelou hostující exligista Brodský, míč si ale našel jen ochrannou síť za brankou. To „projektil“ Slámy z minuty 33. gólmana Vošmíka pořádně protáhl ! A i akce T. Čudy s Bechnerem z minuty 35., byť skončila nad brankou, snesla přísnější fotbalové parametry. Pro T. Čudu to ale bylo to poslední, co na hřišti předvedl, neboť záhy „oplácel“ ostrý faul Stibora – a oba aktéři zbytečného konfliktu se museli pakovat předčasně do sprch ! Vyrovnání mohla přinést minuta 45., když si na precizně zahraný braškovský rohový kop naskočil nejlépe Osvald a již překonaného Bečiroviče musel zastoupit na brankové čáře Somol. Díky tomuto zákroku hředelského obránce tak mohli jít domácí do kabin spokojenější.

Druhé dějství nemohlo začít pro zelenobílé lépe, neboť již ve 49. minutě převzal trochu „krkolomně“ míč od T. Vitnera Bechner a doslova artistickými kousky, během kterých si postupně přehodil obránce a následně i vybíhajícího gólmana Vošmíka, dopravil míč do sítě – 2:0 ! Druhá branka ale vlila síly na stranu soupeře, jenž se více jak na čtvrthodinku usadil na polovině FKH a zle domácím zatápěl ! Hodně nebezpečné střely Štoncnera, Repaského, hlavička Šimáčka, ostrý centr Nejedlého, ale i pohotové dorážky, … to vše mělo gólové parametry – v cestě ke korigování výsledku ale stály proti Braškovu výtečný Bečirovič, … pověstné centimetry nebo i potřebné „štěstíčko“ ! V době velkého tlaku hostujícího celku ale vyvezl míč z vlastní poloviny šestnáctiletý M. Vitner, individuální akcí vytvořil přečíslení, po kterém uvolnil A. Vitnera, jenž ranou mezi nohy Vošmika nasměroval míč do sítě. „Ránu jistoty“ ale zaznamenal až dobíhající Bechner – 3:0 ! Hodně tvrdá rána a studená sprcha pro hosty ! Braškovští ale i v těchto okamžicích nic nevzdávali a herně dokazovali, že se na špici tabulky nepohybují náhodou. V 67. minutě prosvištěla střela Litvinova ještě těsně kolem tyče, aby se záhy Braškovští po rychlé křídelní akci a zakončení Urbana mohli také radovat – 3:1 ! Radost, ale i naděje na možný zvrat v utkání, vydržely hostům jen pět minut. Parádní třicetimetrový křižný pas Bechnera našel v 73. minutě A. Vitnera, jenž vnikl do křídelního prostoru a ostrým centrem vyzval Kafku k úžasnému návratu do zelenobílého dresu – 4:1 ! Tato branka odpor sympaticky hrajícího Braškova definitivně zlomila, ve zbytku duelu již zelenobílí dominovali – parádní akce Slámy, jenž po sedmdesátimetrovém sprintu od vlastního vápna, kdy si vyměnil míč s Bechnerem a naservíroval jej M. Vitnerovi, si zasloužila gól, … Vošmík byl ale proti ! V 80. minutě vykombinovali akci u postranní čáry Bechner s M. Vitnerem, druhý jmenovaný vnikl do šestnáctky a míč nasměroval proti noze Kafkovi, ten ale míč chytře pustil na A. Vitnera, jenž vymetl šibenici Vošmíkovy svatyně – 5:1 ! Domácí byli při chuti a kdyby proměnil v 83. minutě svůj samostatný nájezd i Dan Minařík, mohlo to být pro Braškov – vzhledem k jejich velmi dobrému hernímu projevu – už fatální ! V 85. minutě ještě roztleskala slušně zaplněnou Traverza arénu tvrdá rána Slámy, potlesk si ale zasloužil i povedený zákrok Vošmíka. Na konečném stavu již nic nezměnila ani pohotová střela Nejedlého na druhé straně.

Utkání rozhodovali velmi dobře rozhodčí Kabourek, kterému na lajnách asistovali Beneš Jan a Budař.

 

 

Hlasy po utkání:

J. Sklenář:  Výsledek je pro hosty hodně krutý a rozhodně neodpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Do zápasu jsme vstoupili mnohem více koncentrovaně než v posledním zápase. A i díky tomu, jsme v prvním poločase byli o chlup lepší, ale šance se rodily dost těžko. Hostům fungovala dobře defenzíva a když už, zasáhl výborně Vošmík. Nakonec poločas rozhodla standartka, kdy po závaru z rohu jsme získali autové vhazování a odražený míč si našel Adam Vitner. Důležitým momentem, byla 39 minuta, kdy se červenalo a to nás trochu vyhodilo z rytmu. Nějakou chvíli trvalo, než jsme se s tím srovnali. A to i na začátku druhého poločasu a to i přestože jsme rychle pojistili vedení. Poté ale převzali otěže hosté a dost nás zlobili. Defenzíva v těchto chvílích dost zmatkovala a tak nás několikrát musel podržet Bečirovič. Posledních dvacet minut bylo už spíše pod naší taktovkou a to hlavně Martina Vitnera, který odehrál výborný zápas. Soupeř sice stále kousal, ale otvíral velká okna v obraně a ty jsme my dokázali využívat. Zápas tak rozhodla hlavně naše lepší gólová potence. Jsem rád za to, že jsme se výkonem i výsledkem alespoň částečně omluvili fanouškům.

M. Sláma : Oboustranně velmi dobrý, bojovný a od 20. minuty i pohledný duel - okořeněný šesti brankami - se musel líbit. Samozřejmě hlavně domácím fanouškům. Soupeř byl ale hodně kvalitní a ve druhém dějství nás dlouhé minuty i přehrával, my jsme ale rovněž nabízeli herně kvalitní pasáže, co ale rozhodlo, tak to byla naše střelecká produktivita. Pro Braškov je to krutá prohra, ale i přes pět obdržených gólů mohl jít ze hřiště se vztyčenou hlavou, …což nešlo říci o našem vystoupení ve Mšeci. Věřím, že se budeme podobně jako dnes prezentovat i ve zbývajících podzimních duelech.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: https://fkhredle.rajce.idnes.cz/FK_Hredle-SK_Braskov_5_1,_22.10.2022

 

fotogalerie od Vladislava Lukáše: https://skbrandysek.rajce.idnes.cz/2022-10-22_FK_Hredle_-_SK_Braskov_5_1_1_0/

Foto 1