# Aktuality

publikováno: 24.10.2021 RAIS ZTRÁTU BODŮ NEPŘIPUSTIL

V jedenáctém kole čekal na první tým mužů souboj v Řevničově. Do sobotního derby vstoupili lépe naši hráči, kteří si dokázali v prvním poločase vytvořit dvoubrankový náskok. Do kabin tak mohli relativně v klidu, ale velkou část klidu jim ubralo vyloučení Adama Vitnera v poslední minutě poločasu. Domácí ve druhém poločase využili pasivity hostů a sedm minut před koncem se jim podařilo vyrovnat. Proti jakékoli ztrátě bodů byl však dvě minuty před koncem hostující Rais, který překlopil skóre na stranu našeho týmu.

 

                                                                                                                                                 
SK SPARTA ŘEVNIČOV          FK HŘEDLE        
11.kolo okresního přeboru muži

                                                             2 : 3  ( 0 : 2 )
 
branky: 56.min Jakub Husák - pok. kop, 83.min Lukáš Přibyl   -   20.min Denis Bechner, 33. min Jan Sláma, 89.min Dominik Rais
ŽK: 70.min Jan Urbanovič, 84.min Adam Trejbal   -   26.min Adam Vitner, 34.min Martin Somol, 87.min Denis Bechner
ČK: 45.min Adam Vitner
diváků:  140
rozhodčí: Martin Linhart - Michael Kvítek, Martin Tichý

sestava SK Sparta Řevničov: Peterka - Murčo (34.min Kapr), Urbanovič, Přibyl, Vait - L. Skoupý, Tóth, Husák (78.min Fujera), Beneš, F. Skoupý - Trejbal

trenér: Milan Tóth

sestava FK Hředle: Malinovský - Rais, Somol, Bureš, Žihla - T. Vitner (70.min Vodrážka), Sláma, A. Vitner, Brož (31.min M. Vitner) - Kolář (75.min Ryšlavý), Bechner

trenér: Jan Sklenář

Po „demolici“ Olešné zajížděli zelenobílí „přes kopec“ do Řevničova. Utkání, ve kterém si dokázali hráči FKH vytvořit během prvního dějství dvoubrankový náskok, ovlivnilo zbytečné vyloučení A. Vitnera ve 45. minutě. Sedm minut před koncem tak dokázali domácí s oslabeným soupeřem srovnat krok ! Poslední slovo ale nakonec měli zelenobílí, kteří díky trefě Raise z 89. minuty tříbodové vítězství z Lícha arény doslova vyrvali !

Domácí začali duel v hlubokém obranném bloku a s osobním bráněním středopolaře Slámy. Klíčem k jejich úspěchu pak měly být brejky. První příležitost si vypracovali Sparťani po jednom z nich, když z následného rohu líznul hlavou Tóth míč, jenž naštěstí pro FKH prosvištěl jen vedle tyče ! Pak už byl na hřišti až do 20. minuty k vidění jeden scénář, … platonická převaha FKH, kompaktní defenzíva domácích a jejich ojedinělé - nepříliš zdařilé - brejkové situace. Ve 20. minutě vybojovali Bechner s Brožem rohový kop, T. Vitner zatočil míč na přední tyč a Bechner hlavou poslal zelenobílé do vedení – 0:1 ! Ani vedoucí branka FKH na herním projevu obou mužstev nic nezměnila, a tak na další důležitý okamžik utkání se muselo čekat až do minuty 33., kdy jeden z domácích obránců ukopl na poslední chvíli míč před A. Vitnerem, ovšem tak nešťastně, že merunu doputovala k osamocenému Slámovi, jenž ji zatočil nechytatelně za Peterkova záda – 0:2 ! Ve 35. minutě dali o sobě vědět i domácí, Husákova standardka ale proletěla celým brankovým územím bez kýženého doklepnutí ! Ve 40. minutě prověřil kvality Peterky na druhé straně z trestňáku T. Vitner, aby stejný hráč o chvilku později včasným blokem zabránil Kaprovi ve skórování. Hodně důležitý moment duelu pak přinesla minuta 45., kdy A. Vitner ve snaze získat míč fauloval Vaita a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch !

Ve druhém dějství se tak obraz hry zákonitě změnil. Míč měli častěji na kopačkách domácí a zelenobílí se snažili prozměnu o rychlé kontry do sparťanské obrany. Hned ten první byl více než slibný, M. Vitner si ale nepohlídal ofsajdovou past. Ve druhém případě nezužitkoval Sláma přečíslení tři na dva, když ztroskotal na obětavém zákroku Beneše. Až do 55. minuty nic nenasvědčovalo tomu, že by mohli domácí vážněji ohrozit branku FKH, pomoci jim tak musel naprosto nesmyslný výběh Malinovského do rohu velkého čtverce, který navíc zakončil zbytečným faulem - a Husák se z pokutového kopu nemýlil - 1:2 ! A na drama bylo zaděláno ! Dlouhé minuty se ale na hrací ploše nic nedělo, jen v 66. minutě prověřil ze standardky Peterku Sláma a v minutě 71. na druhé straně Husák Malinovského. S ubývajícím časem domácí ve snaze udělat něco s výsledkem tempo stupňovali a v minutě 80. byla k vidění dalekonosná střela Urbanoviče, se kterou měl Malinovský plné ruce práce ! Z následného rohu hlavičkoval nebezpečně opět Urbanovič, mezi tyče ale nemířil ! V minutě 83. udeřilo „zčista – jasna“, to když nikým neatakovaný Přibyl natáhl ke střele ze 30 metrů a míč doplachtil k překvapení všech, včetně gólmana Malinovského, až do sítě – 2:2 ! Euforie Sparťanů z vyrovnání byla obrovská, trvala ale jen pět minut…. ! V době, kdy už se obě mužstva smiřovala s tím, že dojde na penaltový rozstřel, vhodil aut Ryšlavý do šestnáctky domácích který hlavou prodloužil Bechner, míče se po nedůrazném pokusu o odkop Beneše zhostil Sláma a krátkým přiklepnutím vyzval Raise k zakončení, … a Peterka neměl nárok – 2:3 ! Tentokrát byla euforie na straně FKH, a protože krátce nato hlavní arbitr tento duel ukončil, jednalo se o euforii vítěznou ! Utkání rozhodovali sudí Linhart – Kvítek, Tichý.

Hlasy po utkání:

M. Sláma: Nejprve něco k nám do kabiny - A mužstvo, mužstvo dorostu a do poslední chvíle i B mužstvo - všichni měli z různých důvodů velké problémy se sestavou. Ti, kteří mohli pomoci a nedorazili, ať si vyhodnotí sami, zda-li mohli dorazit či nikoliv. Zda udělali vše proto, aby ostatním klukům pomohli. Já mám na to svůj osobní názor a některé věci se tak budou muset během zimní pauzy řešit. Velký dík tak patří Honzovi Sklenářovi, jenž neváhal vzít auto a před utkáním a bezprostředně i po něm vyrazit do Liberce, aby za nepřítomné hráče přivezl T. Bureše, V. Ryšlavého a A. Koláře. A vyplatilo se – T. Bureš opět prokázal, že je i ve svých letech velmi platným hráčem, A. Kolář patřil zejména v první půli k nejlepším hráčům a V. Ryšlavý – byť nastoupil až v závěru – byl u vítězné branky. Ti kluci se na nás mohli klidně „vyprdnout“ a mohli si vymyslet, proč nepřijedou, ale oni naopak prokázali, že jim FKH není lhostejný ! Všem osobně děkuji. Utkání ale samozřejmě odbojovali i ostatní, včetně navrátilce M. Vodrážky, a nebýt zbytečného vyloučení A. Vitnera, jsem přesvědčen, že bychom již utkání dotáhli v pohodě do vítězného konce. Takhle jsme dali domácím šanci na slušný výsledek, a oni po něm i sahali. Fotbal ale dokáže být během okamžiku pro někoho krutý a pro někoho krásný. Celkově tak bylo k vidění zpočátku nevýrazné, ale v samotném závěru víc než dramatické a oboustranně korektní derby, ze kterého vyšli šťastnější naši hráči.

J. Sklenář: V prvním poločase jsme odehráli velmi solidní part. Bohužel přišlo vyloučení A. Vitnera. Druhý poločas jsme začali hodně pasivně. Nedařilo se nám vepředu vůbec podržet míč a tak jsme soupeře pouštěli do tlaku. Bohužel jsme také dvakrát inkasovali po naprosto dvou laciných chybách. Nakonec rozhodl Rais, který odehrál výborný zápas, který brankou jen korunoval svůj výkon. Ještě jedno jméno bych chtěl ohledně zápasu zmínit. Martin Vitner - v pátnácti zvládl dopoledne 90 minut za dorost, kde rozhodl zápas dvěma brankami a o chvíli později odehraje naprosto perfektních šedesát minut za áčko, kde patřil ve druhém poločase k našim nejlepším hráčům.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové : https://fkhredle.rajce.idnes.cz/SK_Sparta_Revnicov-FK_Hredle,_23.10.2021,_2_3

 

fotogalerie od Antonína Vydry : https://tonysek73.rajce.idnes.cz/Sparta_Revnicov_-_FK_Hredle_23.10.21.

Foto 1