# Aktuality

publikováno: 23.4.2022 RAKETOVÝ START A PAK BOLAVÉ TRÁPENÍ

Souboj prvního týmu tabulky se třetím, přinesl osm branek, ale fotbal svojí úrovní až tolik nenadchl. V zápase padaly i výroční góly. Bechner se dvěma brankami dostal jako druhý do hředelského klubu kanonýrů a naopak patnáctiletý Tomáš Liprt se zapsal do střeleckých análů poprvé.

 

                                                                                                                                          
FK KNĚŽEVES          FK HŘEDLE        
18.kolo okresního přeboru mužů

                                                             2 : 6  ( 1 : 4 ) 
 
branky: 30.min Jan Plaček, 51.min Radek Čihař   -   9.min David Minařík, 14.min David Minařík, 15.min Denis Bechner, 30.min Denis Bechner, 79.min Tomáš Liprt, 85.min David Kroupa
ŽK: 59.min Vladimír Beneš, 72.min Lukáš Fiška, 90.min Luboš Malafa   -   39.min Václav Holý
diváků:  200
rozhodčí: Lubomír Kozák - Petr Bohatý, Martin Tichý
 

sestava FK Kněževes: Vrábík - J. Vršecký, P. Čihař, Plaček, Kollár - R. Čihař, Fiška, Beneš, Malafa - Kejla, Vondruška (58.min Hertl) 

trenér:

sestava FK Hředle: Malinovský - T. Čuda, Amauwah, Kroupa, Žihla (73.min Somol) - T. Vitner, Sláma, David Minařík, M. Vitner (31.min DAniel Minařík (73.min Liprt)) - Bechner, Zilcher (46.min Brož)

trenér: Jan Sklenář

 

Po hodně náročném „anglickém týdnu“ během kterého odehráli hráči FKH hned tři těžká utkání (v Senomatech, finále poháru s Pavlíkovem a doma s Roztoky), čekalo na zelenobílé další důležité utkání – na hřišti třetího mužstva tabulky – v Kněževsi ! Natěšení fanoušci obou táborů ale museli být víc než zklamáni, toto totiž nebyl fotbal hodný špičce přeboru, …toto byla lidově řečeno „holomajzna“, o kterou se svorně podělila obě mužstva, a na tomto faktu nezměnila nic ani skutečnost, že oběma mužstvům chybělo hned několik hráčů !

Začátek utkání přitom vyšel zelenobílým na jedničku, … po laxnějším úvodu podržel míč Bechner a uličkou vyslal do samostatného brejku Dav. Minaříka, jenž nedal přesnou ranou k tyči Vrábíkovi v brance domácích žádnou šanci – 0:1 ! O tři minutky později se dostal míč po ose Bechner - T. Čuda opět k Dav. Minaříkovi, jenž tentokrát mířil pohotovou střelou ze 17 metrů k opačné tyči – 0:2 ! Ve 14. minutě připravil Bechner gólovku Zilcherovi, ten ale z několika metrů pouze přestřelil ! A když v 16. minutě vysunul Žihla dlouhým nákopem Bechnera, jenž se prosadil před dva domácí obránce a s přehledem uklidil míč za záda bezmocného Vrábíka potřetí – 0:3, …. bylo „téměř“ rozhodnuto, ale hlavně, … bylo po fotbale ! Zelenobílí přestali nepochopitelně hrát a svojí laxností pobízeli domácí k možné korekci stavu. V 18. minutě „zavařil“ svým nedůrazem u lajny celé defenzivě FKH T. Čuda, po závaru ale domácí míč do branky neprotlačili, ve 23. minutě pořádně protáhl svojí střelou Malinovského Beneš a když ani toto varování nezabralo, radovali se domácí z gólu v minutě 25., to když Čihařovu standardku, po naprosto zbytečném faulu B. Amauwaha, protlačil přes nedůrazného Malinovského do sítě Plaček – 1:3 ! Snížení stavu naštěstí zelenobílé probralo a jejich odpověď na tuto změnu byla rychlá a hlavně gólová, ve 32. minutě poslal T. Vitner míč za statickou obranu domácích, meruny se zmocnil Bechner, jenž svým 100. GÓLEM v zelenobílém vstoupil do KLUBU HŘEDELSKÝCH KANONÝRŮ a současně vrátil hráčům z pod Džbánu třígólové vedení – 1:4 ! Tentýž hráč ale v minutě 36. po uličce Slámy doslova odmítl poločasový hattrick, když svůj další samostatný nájezd na Vrábíka doslova „pohřbil“. O dvě minutky uvolnil Dav. Minařík Slámu, jenž vnikl do šestnáctky a tvrdou ranou ze strany šestnáctky „orazítkoval“ jen dobře stojícího Vrábíka !

Průběh druhého dějství výrazně ovlivnila minuta 50., kdy Kroupa vyslal k dalšímu samostatnému nájezdu na Vrábíka Bechnera, ten ale jakoby nechtěl načít druhou stovku své gólové porce – trestuhodně neproměnil. A trest skutečně záhy přišel, to když se jen o minutku později parádně trefil z 19 metrů R. Čihař – 2:4 ! A z jasného utkání bylo drama, domácí vytušili příležitost, přitvrdili hru a co hůř, začali „naprosto vykolejené“ zelenobílé přehrávat. Do karet domácím nahrálo i zranění Žihly a následně i Dav. Minaříka. Více jak 5 minut hráli hosté v deseti, neboť měli k dispozici již jen jedno střídání ! Přesto mohl v těchto okamžicích pečetit výsledek Brož, to by ale musel svůj brejk místo přihrávky zakončit do téměř zcela odkryté branky – nepochopitelné ! Ze strany FKH tak pokračoval víc než křečovitý fotbal, se standardkou Plačka si poradil Malinovský. A v minutě 77. mohlo být s FKH ještě hůře, to když Malinovský zlikvidoval se svými spoluhráči tutovku R. Čihaře ! Vysvobození z herního paskvilu zelenobílých přinesla až minuta 79., kdy po vysunutí Brožem ukázal dorostenec T. Liprt, jak by se mělo se samostatným nájezdem na gólmana nakládat – 2:5 ! Premiérový gól za „A“ mužstvo ! V 83. minutě se po vysunutí Slámy řítil sám do šestnáctky T. Vitner, bohužel, místo střely volil zbytečnou nahrávku. V 86. minutě se již patrně nemohl dívat na zmar svých ofenzivních spoluhráčů Kroupa, jenž po téměř 70ti metrové samostatné akci, kdy si míč na závěr předkopl a proběhl celou kněževeskou obranou, oklamal Vrábíka a zasunul míč do prázdné branky, rozehřál do té doby hodně rozpačité hostující, a dost možná i domácí fanoušky – 2:6 ! V 90. minutě tento duel sudí Kozák ukončil.

 

 

Hlasy po utkání:

M. Sláma:Co k tomu říci ? Vyhráli jsme – OK, spokojenost. Ale plácat se po ramenou – tak to určitě ne ! I přes šestigólovou výhru jsme podali nejslabší výkon jara, … proti zatím nejslabšímu mužstvu. Vedeme 3:0 a místo toho, abychom se fotbalem bavili a soupeře dorazili, tak si svým „výkonem“ celé utkání zkomplikujeme a nakonec jsme rádi, že ho dohrajeme v plném počtu. Bohužel, takovéto herní pasáže se objevují v našem projevu čím dál tím častěji a s tím nemohu být rozhodně spokojen. Ano, trápí nás zranění hráčů a mnohdy - z mého pohledu - i nepochopitelné absence. Potřebujeme, aby se všichni uzdravili a vznikla v mužstvu zdravá konkurence, …ti, kteří neodvádějí na hřišti 100% výkon, tam nemají co dělat.

J. Sklenář: Spokojen jsem především se třemi body, k výkonu mám určitě výhrady. Samy jsme si udělali zápas náročnější než mohl být. Po čtvrthodině jsme vedli o tři branky a vše nasvědčovalo naprosto pohodovému zápasu. Znovu a po kolikáté již, jsme inkasovali ze standartní situace, ale hned odskočili do znovu tříbrankového rozdílu. Ovšem v úvodu druhého poočasu jsme znovu inkasovali a od té doby to bylo hodně nervózní. Dost nás to bolelo a bohužel jsme přišli o další hráče. V závěru jsme přidali ještě další dvě trefy. Gratuluji Denisovi Bechnerovi ke stému vstřelenému gólu v našem klubu a mladičkému Tomášovi Liprtovi k jeho premiérové trefě mezi dospělými.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové:   https://fkhredle.rajce.idnes.cz/FK_Knezeves-FK_Hredle,_2_6,_23.04.2022

 

Foto 1