# Aktuality

publikováno: 28.5.2024 REZERVA VE SCHWENDTOVĚ REŽII VÍTĚZNÁ

V Mutějovické Chmel aréně se v nedělním odpoledni představil tým Pavlíkova, tedy tým, kterému stejně jako naší rezervě již o nic podstatného nešlo. Mohlo se tedy hrát bez nervů a pro radost ze hry.                     

                                                                                                              
FK HŘEDLE "B"             SK PAVLÍKOV
26.kolo HB KLINIKA okresní přebor mužů
 
3 : 2  (  2 : 2 )
 
branky: 17.min Zdeněk Schwendt, 44.min Zdeněk Schwendt - pok. kop, 55.min David Šmíd  -  20.min Ondřej Kraus, 45.min Volodymyr Kononets
ŽK: 34.min Martin Somol, 53.min David Čapek
diváků:  90
rozhodčí: Milan Šefara - Dominik Knap, Pavel Hrbek (laik)
 

sestava FK Hředle "B": Bečirovič - Somol, Houdek, Amauwah, Čapek - Sahadiak, T. Vitner, Schwendt, Loder - D. Šmíd (67.min Brož), Sajner (88.min Kroupa)

trenér: Václav Holý

sestava SK Pavlíkov: Erben - Hornof, Vávra (59.min Řezáč), Bureš, Ikrenyi (77.min L. Polcar), O. Polcar, Hubka, Chytrý, Kraus (46.min Škrlant), Procházka, Kononets

trenér: Lukáš Polcar

Bezstarostnost obou týmů znamenala, že se od počátku hrál zajímavý fotbal s pěknými momenty na obou stranách. K první nadějné brankové situci došlo po deseti minutách hry. Domácí dostali možnost trestného kopu ze dvaceti metrů. K míči se postavila dvojice exekutorů Schwendt, Vodrážka. Střela prvního z nich krásně přeletěla přes zeď a mířila přesně k tyči, kde se objevila ruka hostujícího brankáře Erbena a parádně míč vyrazila na rohový kop. Za pět minut se situace opakovala. Trestný kop z takřka totožného místa tentokrát Schwendt již do sítě dokázal dostat a tak šli domácí do vedení. Odpověď Pavlíkova na sebe nenechala dlouho čekat. Po necelých pěti minutách se dotal na rohu šestnáctky k míči hostující Kraus a parádní střelou přes celou branku nedal Bečirovičovi šanci. Bylo vyrovnáno. Divácky zajímavý zápas pokračoval dál. Po půlhodině hry našel dlouhým výkopem Bečirovič Sajnera, který dostal dostatek prostoru k zakončení. Jeho pěknou střelu na "dlouhou" tyč však Erben dokázal zpacifikovat. Dvě minuty před koncem se do pokutového území protlačil Loder, jeho nájezd domácí dokázali zastavit, ale po několika odrazech se dostal míč k Sajnerovi, kterého hostující obránce hodně nešikovně poslal na zem. Pokutový kop! Jeho exekuci si vzal na starost jarní kanonýr rezervy Schwendt a s notnou dávkou štěstí dokázal procedit míč do sítě branky Erbena. Ale to nebylo vše. V poslední minutě našel hostující Ikrenyi na šestnáctce Kononetse, který si míč navedl do lepší pozice a další parádní ranou pavlíkovských poslal Bečiroviče do role diváka. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

I druhý poločas pokračoval v bezstarostném duchu. Diváci se rozhodně nenudili a po deseti minutách druhého poločasu viděli i další branku. Hráč zápasu Schwendt poslal nákopem do brejku Šmída, který byl u míče dříve než vyběhnuvší Erben. Šmídovo přehození skončilo v hostující síti a domácí šli potřetí v zápase do vedení. Tradiční rychlá pavlíkovská odpověď mohla znovu přijít. Trestný kop hostujícího Hornofa jen o kousek minul branku Bečiroviče. Deset minut před koncem mohli domácí rozhodnout, ale včasný výběh Erbena proti domácímu brejku, nechal hosty ve hře. Pět minut před koncem měl rozhodnutí na hlavě T. Vitner, který se po centru Brože dostal do výborné pozice. Jeho zakončení však prostor mezi třemi tyčemi nenašlo. Domácí to však již mrzet nemuselo, protože výhru si již utéct nenechali.

 

 Hlasy po utkání:

Zdeněk Schwendt: Velmi vyrovnaný zápas. Pavlíkov mě překvapil, má mladé kluky a hráli dobře. Po proměněném přímém kopu jsme vedli a po vyrovnání soupeře jsme se znovu dostali do vedení po trochu šťastné penaltě. Vyhrát mohl kdokoliv, my jsme byli šťastnější. Nový asistent trenéra Marcel Dolejš nás dovedl při své premiéře k vítězství.

 

sestřih z utkání: FK Hředle "B" - SK Pavlíkov

Foto 1