# Aktuality

publikováno: 3.6.2024 REZERVA VEZE PŘEKVAPIVÉ BODY Z MĚSTEČKA

Rezerva zajížděla na hřiště pátého týmu tabulky Městečka. V zajímavém zápase, ve kterém měli oba týmy možnosti vstřelit několik branek, se nakonec radovala rezerva, která tak potřetí v řadě za sebou bodovala. Střelecky se na výhře podílela útočná dvojice Sajner, Bechner, která se o  čtyři branky podělila rovným dílem.             

                                                                                                                                  
SK OHNIVEC MĚSTEČKO                    FK HŘEDLE "B" 
16.kolo HB KLINIKA Okresní přebor mužů
 
1 : 4  ( 1 : 1 )
 
 
branky: 27.min Jiří Urban  -  8.min Denis Bechner, 51.min Denis Bechner, 56.min Petr Sajner, 76.min Petr Sajner
ŽK: 11.min Jiří Hadrava   -   21.min Dominik Brož, 49.min Denis Bechner
ČK: 
diváků:  50
rozhodčí: Vladimír Týče ml - Tomáš Brožek, Dominik Knap
 

sestava SK Ohnivec Městečko: Abrahám -Zelenka, Otcovský, Hadrava, Heger - Zinko, Čermák, J. Urban, Ryba - P. Šnídl, Hlavatý 

trenér: Robert Otcovský

sestava FK Hředle "B": Bečirovič - Beránek (68.min Čapek), Amauwah, Smutný, Brož - Andrle, D. Šmíd, Schwendt, Loder - Bechner, Sajner

trenér: Václav Holý

 

Hned úvod zápasu ukázal, že se bude hrát ofenzivní fotbal. A jako první o sobě dali vědět hned po pěti minutách domácí. Nacvičený signál z rohového kopu zakončil střelou nad branku Urban. Chvíli na to dala o sobě vědět i hostující rezerva. Po rychle zahraném autu se v brejku ocitl Sajner, jeho zakončení jen o pár centimetrů minulo Abrahámovu tyč. Následující výkop od branky skončil až u Amauwaha, který svým odkopem našel na šestnáctce Bechnera. Ten si svým typickým způsobem zpracoval na prsa, přistrčil míč do strany a přesnou střelou k tyči udělal z Abrahama jen diváka - 0:1. Takřka vzápětí mohlo být vyrovnáno. Zelenka předskočil Bechnera, potáhl míč, který si narazil s Čermákem. Zakončení Zelenky se však mezi tři tyče nevešlo. Z následující akce bylo opět živo. Výkop Bečiroviče protáhl hlavou Bechner na rozeběhnutého Sajnera a Hadravův zákrok byl hodně oranžový. Po dvaceti minutách to byl hodně viditelný Amauwah, který přesnou nahrávkou našel Bechnera a jeho střela podobojící se té, ze které byla první branka skončila mimo tři tyče jen zásluhou zákroku Abraháma. Znásledujícího rohového kopu byl rychlý brejk, který přerušil až před šestnáctkou za cenu žluté karty Brož. V sedmadvacété minutě bylo vyrovnáno. Trestný kop Šnídla si našel Urban, který si zády k brance míč zpracoval a z rychlé otočky narval do šibenice branky Bečiroviče - 1:1. Hostující tým pohrozil dvě minuty po vyrovnání. Po levém křídle se uvolnil Sajner, který z brankové čáry servíroval pod sebe Bechnerovi. Tomu střela vůbec nesedla a odražený míč doputoval zpět k Sajnerovi, který byl ovšev v ofsajdu. Hodně vzruchu přinesl závěr poločasu. Nejdříve získal míč ve středu pole Schwendt, který nastartoval Bechnera. Ten se rozhodl pro kličku Abrahámovi, která nakonec znamenala pouze snahu o vymodlení si penalty. Z následného protiútoku mohla být branka na druhé straně. Sólo Otcovského s naražením na šestnáctce skončilo až na výborně vyběhnuvším Bečirovičovi. Z následného rohového kopu zacinkal míč na tyč. Šnídl ho rozehrál nakrátko s Urbanem, který mu míč vrátil. Následující střelu zastavila tyčka a tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Druhý poločas začal gólovým kvapíkem hostující rezervy. Po pěti minutách vybojoval ve středu pole míč Schwendt a krásně naservíroval na rozeběhnutého Bechnera. Jeho zakončení šajtlí šlo od břevna za záda domácího Abraháma - 1:2. Městečko mohlo odpovědět hned vzápětí. Luxusní prostor dostal Urban, míč si perfektně seřídil a jeho střela skončila již podruhé na tyči branky Bečiroviče. A tak platilo otřepané nedáš - dostaneš. Loder našel míčem do prostoru Bechnera, který se prosadil přes bránícího Hegera a tak mohl servírovat Volnému Sajnerovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč do sítě Abraháma potřetí - 1:3. Domácí nic nebalili. Rozehraný trestný kop se po několika odrazech dostal ke Šnídlovi. Jeho luxusní střela však skončila na výborném zákroku Bečiroviče. O chvíli později to byl opět domácí Šnídl. Ten si se svoji střelou tentokrát vylámal zuby na obětavém zákroku Amauwaha. Domácí přitahovali šrouby a dvacet minut před koncem to byl znovu Bečirovič, který vyhrál souboj s domácím střelcem, tentokrát Urbanem. Rozuzlení přišlo čtvrthodinu před koncem Dlouhý výkop Bečiroviče neodhadl nejlépe nejprve Hadrava a po něm domácí brankář Abrahám, před kterým byl u míče dříve Sajner a hlavou poslal míč do sítě Ohnivců počtvrté - 1:4. Překvapení dokonáno. Domácím se již s výsledkem, ani přes veškerou snahu, nepodařilo nic udělat.

 

HLASY PO UTKÁNÍ:

Zdeněk Schwendt: Oba trenéři postavili nejlepší jedenáctku, co mohli. Městečko bylo lepší na míči, mělo více ze hry, bylo fotbalovější. My jsme ale výborně bránili, jezdili jsme po prdeli a hráli jsme na brejky, které jsme dokázali dotáhnout až do konce. Po celý zápas, ale hlavně na konci, nás podržel Javor v brance několika skvělými zákroky.

 

sestřih utkání: SK Ohnivec Městečko - FK Hředle "B"

fotogalerie od Davida Svobody: SK Ohnivec Městečko - FK Hředle "B"

Foto 1