# Aktuality

publikováno: 27.5.2024 TĚSNÁ DOMÁCÍ PROHRA ÁČKA S LÁNY

   Po zisku jednoho bodíku ze hřiště předposlední Hostouně chtěli zelenobílí v regionálním derby proti mužstvu Lán na prozatím „hodně hubenou bodovou jarní bilanci“ navázat. Po bodech ale toužili i hráči od „prezidentského zámečku“, přiblížili by se tak definitivně k záchraně krajské soutěže, kterou letos opustí z každé skupiny pět (a z některé i šest) mužstev. Hosté byli až na patnáctiminutovou pasáž ve druhém dějství, která patřila zelenobílým, lepším mužstvem, tři body si tak nakonec odvezli zaslouženě.

                          

                                                                                                             
FK HŘEDLE                       SK LÁNY
26.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů

2 : 3  ( 0 : 1 )  

branky: 57.min Denis Bechner, 62.min Denis Bechner   -   40.min Michal Reichl, 69.min Jan Paluba, 76.min Jaroslav Mušálek

ŽK:

ČK: David Mrázek

diváků: 110

rozhodčí: Lukáš Novotný - Jaroslav Stumpf, Leoš Hanák

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Čapek (62.min Pelc), J. VItner, Mrázek, Sedláček - DT. Vitner (64.min Malecký), M. Vitner, Dan. Minařík, D. Šmíd (46.min Smutný) - Bechner (80.min Hornof), A. Vitner

trenér: Josef Petráš

sestava SK Lány: Javůrek - Slezák, Matějka, Paluba, Putík - Chalupa, Petr, Mušálek, Rus (90.min Švigár) - Reichl, Buršík (39.min Krátký)

trenér: Jaroslav Cafourek

Hosté vstoupili do utkání aktivní hrou podpořenou důrazem, kombinací a přímočarostí – zelenobílé „přišpendlili“ na svoji polovinu a vytvářeli si i velmi dobré gólové příležitosti. Jen v úvodní dvacetiminutovce nezužitkoval Petrovu zpětnou hlavičku Buršík, Reichlovu dělovku odvrátil i s pomocí břevna Bečirovič a na hředelském gólmanovi „vyhořel“ rovněž i dorážející Chalupa! A když gólem neskončila ani další příležitost Buršíka, kterou obětavě odvrátil na poslední chvíli na roh Čapek, zdálo se, že jsou zelenobílí z nejhoršího venku. Byli to ale opět modrobílí, kdo diktoval tempo hry a kdo se snažil dostat do vedení – s nebezpečnou Rusovou střelou si poradil „Javor“ a Putík, zcela sám na zadní tyči, po dlouhém autovém vhazování svého spoluhráče branku FKH, naštěstí pro domácí, přestřelil ! Zelenobílí – kteří téměř celou půlhodinku jen přihlíželi aktivní hře soupeře a zmohli se převážně jen na „odkopávanou“ – dali o sobě poprvé výrazně vědět až v minutě 28., kdy si D. Šmíd narazil míč s T. Vitnerem a rychlostně se prosadil až před Javůrka, obrovskou příležitost ale trestuhodně zahodil střelou vysoko nad branku ! Přitom stačila „placka“…. ! Ani tato gólovka ale neměla ne herní styl lánského mužstva žádný vliv, hosté nadále tlačili „na pilu“ a bylo jen otázkou času, kdy to tam padne. Ve 39. minutě doslova „vybagovali“ Chalupa s Petrem zelenobílou obranu a Reichlovi již stačilo pouze zrychlit krok a nastavit nohu – 0:1 ! Na jednobrankovém vedení hostů pak nic nezměnila ani individuální akce Dana Minaříka, jenž přihrával do šestnáctky Bechnerovi, jenž ale trefil jen prvního hráče před sebou !

   Ani úvod druhé půle pohled na hru obou mužstev nezměnil, zatímco Lány byly mnohem častěji na míči, zelenobílí odolávali jejich převaze, … a úroveň utkání začala pomalu oproti prvnímu dějství upadávat. Vše změnila až minuta 57., kdy Krátký podkopl v šestnáctce Sedláčka a Bechner se z penalty nemýlil – 1:1 ! O pět minut později vyhrál souboj na vlastní polovině Mrázek nad Reichlem a podél postranní lajny poslal do brejku Bechnera, jenž si to namířil až k Javůrkovi a na bližší tyč jej i prostřelil – 2:1 ! Obrat za pět minut ! V 67. minutě byli zelenobílí blízko další brance, to když standardku M. Vitnera „čechral“ hlavou do šestnáctky Mrázek a Pelcovi chyběl k zakončení opravdu jen krok ! A ještě jednou mohli hráči FKH skóre navýšit, Sedláček vysunul Bechnera a Javůrek snad i s pomocí tyče dvoubrankové vedení FKH odmítl – dorážka A. Vitnera pak gólové parametry rozhodně neměla ! Více než slibnou čtvrthodinku zelenobílých ale rázně utnula minuta 70., kdy souboj Sedláčka s Putíkem posoudil hlavní arbitr jako nedovolený a Paluba dělovkou kolem špatně postavené zdi srovnal – 2:2 ! Jestliže hráči FKH dokonali předchozí obrat za pět minut, pak Lánští potřebovali na „stejnou věc“ minut sedm ! V 77. minutě se zmocnil lacině chybné rozehrávky FKH Slezák, vyslal do brejku Mušálka a na koni byli opět hosté – 2:3 ! V 78. minutě mohli zelenobílí ještě vyrovnat, A. Vitner by ale místo střely z velkého úhlu musel přihrát velmi dobře postavenému Maleckému. Nepodařilo se, … a tak mohlo udeřit ještě na straně druhé – Mušálek ale tentokrát ve dvou více než slibných příležitostech střelecky neuspěl. To už ale hostující hráče mrzet nemuselo, neboť o pár minutek později sudí Novotný duel ukončil.         

    Utkání rozhodoval solidně rozhodčí Lukáš Novotný, kterému na lajnách asistovali Jaroslav Stumpf a Leoš Hanák.

 

HLASY PO UTKÁNÍ:

Miroslav Sláma : Dnes jsme od prvních minut čelili aktivní kombinační hře soupeře, na kterém bylo vidět, že si přijel pro body. V první půli nás kromě jedné megašance D. Šmída prakticky k ničemu nepustil a sám mohl několikrát skórovat. Více mě ale zklamal náš herní projev. I druhé dějství bylo hodně podobné – vyjma čtvrthodinky, ve které jsme soupeře zaskočili, byli jsme aktivnější a vstřelili jsme i dvě branky – to je ale na domácí tým prostě málo. Navíc se nám toto vedení ani nepodařilo uhájit. Remíza by sice byla veselejší, ale budu-li hodnotit celé utkání, soupeř vyhrál zaslouženě. Zbývají tři kola, „lepíme“ sestavu, jak se dá a D. Mrázek se nechá po zápase naprosto zbytečně vyloučit. To jsem moc nepochopil.

 

Foto 1