# Aktuality

publikováno: 30.10.2023 ZLEPŠENÝ VÝKON ÁČKA NA HŘIŠTI LÁN BODY NEPŘINESL

Po dalším zvládnutém domácím duelu, tentokrát proti rezervě Hostouně, zajížděli zelenobílí do nedalekých Lán s cílem konečně zabodovat i na hřišti soupeře. „Karty zde ale byly rozdány“ již před zápasem – tři body do tabulky si tak i díky výrazné pomoci od hlavního arbitra připsali domácí !

 

                                                                                                         
SK LÁNY                  FK HŘEDLE
13.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
3 : 1  ( 2 : 1  )
 
branky: 37.min Milan Petr - pok. kop, 38.min Ondřej Chalupa, 77.min Matěj Cafourek   -   14.min Denis Bechner
ŽK: 41.min Miroslav Slezák  -  19.min Denis Bechner, 37.min Jiří Pelc, 37.min Javor Bečirovič, 40. min Adam Vitner, 40.min Miroslav Sláma, 73.min David Mrázek
diváků:  103
rozhodčí: Miloš Stejskal - Vladimír Týče, Tomáš Brožek
delegát FA: 
 

sestava SK Lány: Javůrek - Cafourek, Paluba, Marek Kedroň (81.min Jiří Matějka) - Bejbl (54.min Jakub Matějka), Marcel Kedroň (88.min Krátký), Chalupa (76.min Reichl), Slezák, Petr - Mušálek, Buršík (60.min Rus)

trenér: Jaroslav Cafourek

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, Mrázek, Sláma, J. Vitner (80.mi Brož) - T. Vitner, M. Vitner (57.min Daniel Minařík), T. Čuda, Sedláček - A. Vitner (86.min Sahaidak), Bechner

trenér: Jan Sklenář

Lánští začali tento duel aktivněji, tlačili se před zelenobílou šestnáctku a již v 8. minutě měl Chalupa na své kopačce vedení – jistý Bečirovič ale jeho tutovku vyrazil a dorážka stejného hráče skončila naštěstí pro FKH pouze na tyči ! Hosté hrozili převážně jen ojedinělými brejky, Bechner se přesto stával opakovaně terčem nevybíravých zákroků Marka Kedroně, logicky bez karetního napomenutí hlavního arbitra. Ve 13. minutě vybojoval na vlastní polovině míč Sedláček, prodloužil jej na A. Vitnera, jenž dlouhým pasem našel rozeběhnutého Bechnera, který se tentokrát zbavil svého strážce s tvrdou ranou nedal Javůrkovi žádnou šanci – 0:1 ! Jen o dvě minutky později podnikli zelenobílí další brejk do obrany domácích, to když M. Vitner uvolnil A. Vitnera – Javůrek ale tentokrát jeho „uchvátanou“ střelu zlikvidoval ! I v dalších minutkách ale byli více na míči domácí, benevolence rozhodčího vůči jejich zákrokům ale dávala tušit zradu, … faul loktem na A. Vitnera – nic, tvrdý faul ze strany na Bechnera – rovněž nic, … a až další zásah na bechnerovu achilovku hlavní arbitr „konečně ocenil“ žlutou kartou, … tu ovšem inkasoval sám Bechner, jenž už toho měl plné zuby ! Metr, jenž hlavní arbitr nastavil, začal dělat problémy nejvíce jemu samotnému, a tak se čekalo, co vyvede dál ! Ve 35. minutě se po osobním souboji s jedním domácím hráčem ocitl na zemi v šestnáctce dezorientovaný Pelc, kterému se míč překutálel přes ruku do bezpečí ke gólmanovi Bečirovičovi - hlavní arbitr, stojící v té chvíli od tohoto souboje ve vzdálenosti větší jak 30 metrů, ovšem na základě domácích pobídek rozhodl nekompromisně - pokutový kop ! A zkušený Petr vyrovnal – 1:1 ! A komedie pokračovala, o tři minutky později byl přímo před zraky hlavního arbitra, ale i před zraky pomezního Týčeho faulován Sláma, jenž zůstal ležet na hrací ploše, oba arbitři dělali jakoby nic a protože se v dané situaci nezachovali jako gentlemani ani domácí, kteří pokračovali ve hře do otevřené obrany FKH, byl z toho gól na 2:1, jehož autorem byl Chalupa ! Vedoucí branka usadila jinak fotbalově lepší domácí do sedla, v sedle se ale musel cítit již mnohem lépe i sudí Stejskal ! Ten si i ve zbytku prvního dějství pískal dle svých not, což nelibě nesli nejen hráči a funkcionáři FKH, ale i objektivní fanoušci, kteří byli na duelu přítomni.

I pře své znechucení se „otrávení“ hostující hráči snažili v úvodu druhé půle ještě s výsledkem něco udělat – střely Bechnera a A. Vitnera ale skončily jen v náruči Javůrka a pokus Slámy, jenž se prosadil ve skrumáži po rohovém kopu, prosvištěl jen centimetry vedle tyče ! Po nezaviněném zranění talentovaného M. Vitnera již bylo od 60. minuty na hřišti jen jedno mužstvo - a sice mužstvo domácích ! S narůstající převahou lánských fotbalistů „dostal rozum“ i hlavní arbitr, jenž na svojí hrůznou „hodinovku“ patrně zapomněl a i on se již snažil ukazovat vlídnější tvář ! Z velkého tlaku domácích a z velkého množství šancí se totiž dal očekávat i rozhodující gól. Gólové nabídky Petra a ve dvou případech Slezáka ale domácí hráči trestuhodně zahazovali, Kedroňovu hlavičku zlikvidoval výtečný „Javor“ a byl to opět hředelský gólman, kdo si poradil s tvrdou ranou Buršíka. A když megatutovku zazdil i domácí Rus a o minutku později nasměroval přihrávku Slezáka na své spoluhráče Mrázek do vlastní tyče, zdálo se, že branka FKH je začarovaná ! V 75. minutě zahodil další gólovku Mušálek, a tak rozhodnutí přinesla až minuta 77., kdy se míč po ose Reichl - Rus a Cafourek dostal až za Bečirovičova záda – 3:1 ! I v závěrečné desetiminutovce pokračovali domácí Reichlem a Kedroněm v pálení šancí, a tak mohlo dojít i na korekci stavu, Sláma ale své bodlo poslal jen těsně vedle. Závěrečný hvizd byl vysvobozením jak prom zelenobílé, tak i pro samotného rozhodčího !

Utkání rozhodoval naprosto jednosměrně rozhodčí Miloš Stejskal, kterému na lajnách asistovali Vladimír Týče a Tomáš Brožek.

Hlasy po utkání:

J. Sklenář: První poločas jsme odehráli solidně. Po úvodní domácí tyči, jsme hráli přesně to, co jsme chtěli a dostali jsme se do vedení a mohli přidat i další zásah. Domácí jsme k nějakým výrazným šancím nepouštěli a to i přestože byli více na míči a měli optickou převahu. Vše rozhodla za mě nesmyslná penalta. Bohužel v této době už nikdo ani pořádně neví co ruka je a co ruka není, každoroční změna tohoto pravidla z toho dělá jen a jen zmatky. I tak si myslím, že toto se jako ruka prostě nepíská. Za minutu na to další sporný zásah nezásah hlavního arbitra a domácí vedli. Druhý poločas jsme začali dobře a k vyrovnání chyběl jen kousek. Po hodině přišlo zranění Martina Vitnera, ztratili jsme zcela střed hřiště a od té doby to bylo už jen na jednu branku a bylo jen otázkou, jak dlouho nás nechá Javor a domácí hráči ve hře. Po delší době i přes prohru, jsme na hřišti soupeře neodehráli špatnou partii, ale nepočítal jsem s tím, že budeme hrát i proti rozhodčím. Nemám ve zvyku hledat chyby jinde než u nás, ale co dnes předváděl rozhodčí Stejskal, který snad chtěl nechat zlikvidovat hlavně Bechnera, protože zákroky Marka Kedroně či Cafourka byly minimálně na hodně tmavou žlutou a ono nic. K inkasovaným dvěma brankám jsem se již vyjadřoval. Vedení zápasu způsobilo i velké napětí v hledišti, které pak vyvrcholilo hodně nechutnými výlevy domácích fanoušků na naše hráče. Když jsem žádal pomezního Týčeho, aby s tím něco přes pořadatele udělal, dostalo se mi nazpátek jen arogantní odpovědi a úsměvu. Ano respekt k rozhodčím být musí, ale musí být i respekt od nich k hráčům a realizačním týmům. Vím, že více týmům při zrušení jedné z B tříd jde o hodně, ale že to proběhne i na Lánech jsem opravdu nečekal. Na podzim ještě čekám jeden takový zápas, kdy nám opět nebude dobře, ale třeba se budu mýlit.

M. Sláma : Dnes není co hodnotit, … je jen nutné zde uvést, že další „destinací“ ve skupině A krajské I. B třídy, kde se nehraje fér a kde si „honí triko“ s pomocí rozhodčího – jsou Lány ! Objektivní fanoušek, ale i fotbal jako takový zase jednou zaplakal ! Nevím, kolik toho sudí Stejskal ve svém fotbalové životě již dokázal, zda se třeba podílí na výchově mládeže nebo třeba na náročné organizaci chodu nějakého klubu, … vím ale jistě, že v sobotu dokázal otrávit a znechutit radost z fotbalu nejen hráčům, ale i fanouškům, kteří mu to dávali náležitě „sežrat“. A když k tomu ještě přidám k jeho věku nechutnou aroganci, už není, co dodávat – kdyby vrátil píšťalku a přestal pískat, udělal by nejlépe, protože tohle nebyl nevydařený výkon, tohle byl řízený podraz. A když k tomu připočítám i aroganci „rakovnického“ pomezního Týčeho - což nebylo v jeho případě na rakovnických trávnících poprvé - uzavřu mé hodnocení konstatováním, že tihle rozhodčí prostě nemají na hřištích co dělat.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: SK Lány - FK Hředle

Foto 1